Palya Bea és barátai hanukai koncertje a Rumbach-ban

2023. November 13. / 19:55


Palya Bea és barátai hanukai koncertje a Rumbach-ban

Palya Bea és barátai hanukai ünnepi koncertje a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában 2023. december 10-én, vasárnap este 7 órakor. A koncert előtt meggyújtjuk a hanukia negyedik lángját. Az előadást követően ünnepi fánkkal kedveskedünk nézőinknek. Közreműködnek: Jávori Ferenc „Fegya”, Szokolay „Dongó” Balázs, Gazda Bence és Turi Tímea. Jegyárak: 6900-8900 forint.

Én és a barátaim ma este dalokkal hozunk éles jelenlétet a testnek, messzi szárnyalást a léleknek. A kedvenc jiddis dalaimat a saját fordításomban éneklem, és lesznek szefárd klasszikusok, saját dalok. 

palya-bea-jegy-gomb.png

Turi Tímea szavakkal meséli újra a hanuka történetét, régi útitársaim a zenében, Dongó, Bence és Fegya pedig hangszeres darabokkal ünneplik majd. Tanulni jó, Csiribim és Dona, dona, kincses dallamok, veletek-dúdolt érzékeny altatók, életvidám „táncoltatók”.

Közreműködnek: Palya Bea – ének; Jávori Ferenc „Fegya” – zongora; Szokolay „Dongó” Balázs – fúvós hangszerek; Gazda Bence – hegedű; Turi Tímea – költő.

PalyaBea_Hanuka_post.png

„Most tél van és sötétség.
Most fény kell és melegség.
Ragyogás kell és közelség.
Mély levegő, lehelet-fűtötte tér.
Igaz szavak és tágas dallamok. Hogy földibb legyen a test, égibb legyen a lélek.
Gyertek melegedni…”

A koncert előtt meggyújtjuk a hanukia negyedik lángját. Az előadást követően ünnepi fánkkal kedveskedünk nézőinknek.

A koncert a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) „HanukaFeszt a Rumbach-ban” programsorozatának záróeseménye.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek