Hozzávalók

  • 1 kg marhahátszín
  • 1 csomó leveszöldség
  • 2 dl húsleves
  • 2 fej hagyma, csipetnyi ánizs
  • 1 rozmaringág
  • 1 evőkanál ribizlizselé
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál vadfűszerkeverék , só, olaj

Elkészítés

  1. A hátszínt vadfűszerkeverékkel, őrölt ánizzsal és rozmaringgal bedörzsöljük. Lefedve, 24 órára hűtőszekrényben pihentetjük. - Másnap lábosba tesszük, felöntjük a levessel, a bor felével és mellédobjuk a feldarabolt leveszöldséget. Fedő alatt kb. 2 órát pároljuk. - Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, meghintjük cukorral, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük a maradék borral és összefőzzük. - Ha a hús megsült, kivesszük. A maradék levet a zöldségekkel összeturmixoljuk és belekeverjük a hagymás-boros lébe. Ribizlizselével ízesítjük és összeforraljuk. - A húst felszeleteljük, leöntjük a mártással. Almás vöröskáposztával és galuskával vagy metélttel körítjük.