Egy nácivadász testépítő zsidó apafigurái: Arnold Schwarzenegger titkos zsidó története

2020. Augusztus 04. / 12:35


Egy nácivadász testépítő zsidó apafigurái: Arnold Schwarzenegger titkos zsidó története

.Az édesapja, aki a náci párt tagja volt, sosem szerette igazán a Hollywoodban testépítő megasztárrá váló osztrák fiatalembert, akit az ellenállás egyik zsidó harcosa „nevelt fel”, és aki örökre hálás maradt a body building zsidó feltalálójának. És még az is kiderül, mi köze a zsidókhoz az Ovizsarunak.

Azt mindenki, aki olvassa honlapunkat (aki még mindig nem, az elrontotta az életét, gyorsan szóljanak neki, hogy szálljon be, amíg nem késő), tudja, hogy Sylvester Stallone, Jean Claude Van Damme és még az erkölcsileg némiképp problémás Steven Seagal is, kivétel nélkül, egytől-egyig zsidók, az összes keményfiú Hollywood ’80-as, ’90-es éveiből. Aki nem hiszi, nézzen rá a bizonyítékokra, mint ez KATT IDE vagy ez KATT IDE és ez KATT IDE.

Schwarzenegger magányos kivétel, az egyetlen nem zsidó a családban. De azért nincs minden veszve. Ha nem is zsidó, azért ő az álomgyár legkeményebb öklű, legelszántabb filoszemitája, aki még Ausztriában, gyerekként is nácikkal verekedett, kedvenc zsidó pótpapája mellett. Azóta is elszánt nácivadász. 

Arnold, a nácivadász édesapja ugyanis nem volt egészen folttalan múltú, mi tagadás, Gustav Schwarzenegger nem vetette meg a nácik közelségét. Annyira közel került a nácik pártjához, hogy még bele is lépett, bár ezen túl valószínűleg nem túl sok vizet zavart ott, háborús bűnöket legalábbis nem követett el, erre utaló nyom nem maradt fenn.

Ő és Arnold fia nem igazán voltak jóban, a fiú, aki amolyan kevésbé szeretett gyerek volt testvére mellett, korán fellázadt édesapja nevelési elvei ellen. Kereste a szülőapjától minél inkább különböző apafigurákat és így esett, hogy testépítő fiatalkori barátja, Karl Gerstl édesapja, Alfred Gerstl, a náciellenes ellenállás egykori, zsidó harcosa lett az edző-mentorává egész osztrák ifjúsága idején. Az edzések mellett a fiúk világnézeti oktatást is kaptak a náciellenes harc fontosságáról és a kamasz Schwarzi nem csak erejével, de ideológiai képzettségével is kitűnt társai közül. Felesküdött, egy életre, a gyengék védelmére, azóta mindig undorítja, joggal, a mindenkori nácik mindenkori gyengékkel szembeni állandó agressziója.

Mesterének, aki később az osztrák felsőház elnöke lett, volt egy brooklyni kántor nagypapája, aki kijelölte Schwarzenegger útját, ő is elment Amerikába és még a Gerst-nagypapánál is nagyobb ember lett, de azért 2007-ben, Kalifornia kormányzójaként hazautazott megünnepelni idős zsidó pótapukája 84. születésnapját.

Amidőn 21 évesen megérkezett az Újvilágba, új pótapát kellett keresnie helyben és hogy, hogy nem, az is zsidó lett. A Gokd’s konditerem tulajdonosa, Joe Gold belarusz zsidó bevándorlók Los Angeles-i gyermeke volt és maga Schwarzenegger nevezte apafigurának. Az Acélizom című filmjében, 1977-ben szerepelt is a konditerem-hálózat, a reklám még sokkal nagyobbá tette őket, végül, több mint 40 év múlva, idén, a koronavírus vitte csődbe a vállalkozást. Joe Weider, egy másik Joe lengyel zsidó bevándorlóktól származott, ő találta fel a body buildinget tulajdonképpen sportként és a testépítést övező hájpban nagy szerepet juttatott a reklámként is jól funkcionáló kolosszusnak, Schwarzeneggernek, aki az Acélizommal és azzal, hogy számtalan kiadvány reklámbicepszévé és arcává vált, a testépítés ikonja lett. Weider tette jórészt híressé, miközben személyi edzőjeként dolgozott a Gold’s edzőteremben a leendő Terminatorral. A Conan, a barbárral tör be Hollywoodba új időknek új dalaival, hála John Miliusnak, a zsidó rendező fedezi fel és az Ikrek, a Junior és az Ovizsaru nevű akcióvígjátékok jönnek, az első kettő Danny DeVitóval, amelyeket mind Ivan Reitman rendez, akinek édesanyja Auschwitz túlélője, édesapja pedig, akárcsak Schwarzengger első, osztrák zsidó pótpapája, a náciellenes ellenállás tagja volt.

Schwarzenegger egész életében Izrael és a Wiesenthal Központ aktív támogatója volt, kormányzóként, republikánus politikusként is és az utóbbi években szokásos keménységével lépett fel az „altright” mozgalmakhoz kapcsolódó fehér felsőbbrendűségi törekvésekkel szemben is, határozottabb fellépésre biztatva a hivatalába lépő Donald Trump elnököt is.

Schwarzi 73 évesen sem hátrál és nem szórakozik. Jó lesz rá odafigyelni.

A Forward.com írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Papp Gábor temetése holnap lesz a Kozma utcai zsidó temetőben
Élet + forma
Suhangyalok: segítsünk Szenthe Antóniának, hogy segíthessen!
Hírek, lapszemle
Megnyílt a Berlini Zsidó Múzeum új, állandó kiállítása

Kommentek