Kéz a kézben – pályázat a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe jutott családok megsegítésére

2021. Augusztus 12. / 12:30


Kéz a kézben – pályázat a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe jutott családok megsegítésére

Másfél éve élünk a járvány árnyékában. Magas az átoltottság, működik a gazdaság, de már tudjuk, hogy a negyedik hullám sajnos elkerülhetetlen. Az új megbetegedések ellen vakcinával és elővigyázatossággal védekezünk, de ugyanilyen fontos, hogy támogassuk azokat, akiket a betegség vagy az izoláció már súlyosan érintett. 

A JadbeJad – Kéz a kézben pályázat beadási határidejét 2021. augusztus 15-ig meghosszabbítottuk. Várjuk a jogosult pályázók jelentkezését.

Ezért a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) 2021 augusztusában nyolcadik alkalommal hirdeti meg a JadbeJad – Kéz a kézben pályázatot a koronavírus-járvány miatt rossz szociális helyzetbe jutott családok megsegítésére. Az anyagi alapot ez alkalommal is az American Joint Distribution Commettee biztosítja, újabb 75 000 USD értékű adományából most is 250 háztartást tudunk támogatni.

Felhívásunkra a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai vagy a zsidó intézményrendszer alkalmazottai jelentkezhetnek. Bátorítjuk azokat, akik eddig még nem pályáztak vagy nem nyertek támogatást, hogy jelentkezzenek.

A pályázat meghirdetésének ideje: 2021. augusztus 5.
Az elektronikus benyújtás határideje: 2021. augusztus 15.
A kiértékelés és a kifizetés augusztus és szeptember hónapban történik meg.

A támogatás elbírálásakor előnyt élveznek

 ■ azok a hittestvéreink, akik a zsidó közösség aktív tagjai, illetve azok a családok, amelyek zsidó bölcsődébe, óvodába, illetve oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket,  
 ■ a gyermeket nevelő zsidó családok, amelyeknek a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermek/gyermekek eddig megszokott iskolai, és/vagy iskolán kívüli oktatása,  ■ azok a saját háztartásban élő hittestvéreink, akik közeli hozzátartozók nélkül, egyedül élnek, vagy azok, akiknek felnőtt gyermekei már külön élnek, de ők maguk még nem nyugdíjasok, és a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak,  
 ■ azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségek vallási vagy civil szervezeteiben, kulturális és oktatási intézményeiben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették az állásukat.

Fontos tudnia, hogy

 ■ A határidő után leadott pályázatok nem érvényesek.  
 ■ A pályázat kezelésekor hiánypótlás nem lehetséges.    
 ■ Egy háztartásból csak egy JADbeJAD támogatási kérelmet fogadunk el.    ■ A támogatás egyedüli feltétele a pályázó anyagi rászorultsága, ezért minden megítélt támogatás összege azonos.  
 ■ A támogatást két egyenlő részletben, kizárólag banki átutalással folyósítjuk.    
 ■ Nem vehet részt a pályázaton az, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása van a Mazsihisz, a taghitközségei, vagy az általuk fenntartott intézmények felé.    
 ■ A JADbeJAD eseti támogatással nem kell elszámolni.    
 ■ A jelentkezéseket és a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük.

Így kell jelentkeznie

 ■ Pályázni csak az online jelentkezési oldalon lehet , a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével.  
 ■ Az adatlap kérdéseire válaszolva kérjük, hogy mutassa be háztartása anyagi helyzetének megváltozását a járvány következtében.

Kérjük továbbá, hogy pdf. vagy jpg. formátumban csatolják föl a következő dokumentumokat:

1. / Jövedelemigazolások  
Két jövedelemigazolást kell csatolnia az adatlaphoz. Egyet egy olyan hónapról, amelyben még a megszokott jövedelemét kapta, a másikat pedig a legutolsó, 2021. július hóról.

2. /
 Ajánlólevél
 ■ Kérjük, hogy a https://segitunk.mazsihisz.hu/ oldalról letölthető formanyomtatványon  csatoljon egy 2021. évi keltezésű ajánlást. Az ajánlás csak akkor érvényes, ha az ajánló bemutatja az Ön zsidó közösségben betöltött szerepét, valamint háztartása megváltozott szociális helyzetét. 
 ■ Ajánlója lehet valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet vezetője, munkatársa vagy aktív önkéntese. 
 ■ A pályázat elbírálásakor az ajánlást hangsúlyosan figyelembe vesszük.

Kérjük, hogy figyeljen a következőkre

 ▪ Figyelmesen olvassa el  a jelentkezési oldalt!
 ▪ Gyűjtse össze  az adatlap kitöltéséhez szükséges adatokat!
 ▪ Szerezze be  a két jövedelemigazolást! Ne feledje: csökkent bevételét csak a 2021. júliusi jövedelemigazolással igazolhatja!
 ▪ Nyomtassa ki  az ajánlólevél formanyomtatványát, és töltesse ki!
 ▪ Töltse föl  a jövedelemigazolásokat és a kitöltött ajánlólevelet a számítógépébe, pdf. vagy jpg. formátumban!
 ▪ Nyissa meg újra  a jelentkezési oldalt, és töltse ki az adatlapot!
 ▪ Töltse fel  a jövedelemigazolásokat és az ajánlólevelet!
 ▪ Küldje el  a pályázatát a KÜLDÉS gombra kattintva !
 ▪ Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek