Keleties varázs – Rumbach koncertek a Budapesti Őszi Fesztivál keretében

2021. Szeptember 24. / 12:08


Keleties varázs – Rumbach koncertek a Budapesti Őszi Fesztivál keretében

A Budapesti Őszi Fesztivál idén 2021. október 4. és október 10. között három remek koncertre invitálja az érdeklődőket a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga kulturális terébe. A hihetetlenül gazdagon díszített zsinagóga belső terében vörös, királykék és arany ragyog be mindent. Csodálatos és feledhetetlen élmény egy ilyen helyen koncerteket és előadásokat hallgatni. Mindenkit szeretettel várunk.

A Budapesti Őszi Fesztivál rendezvényeire 50%-os jegyár kedvezményt biztosítunk. Online jegyvásárláskor kérjük, hogy a fizetési oldalon adja meg a KONCERT50 kupon kódot! Személyesen a Városháza parkban álló Budapest Pont pavilonban (Károly körút) a KONCERT50 jelszó bemondásával tud kedvezményes áron vásárolni.

PROGRAMOK:

Október 4. hétfő, 20:00 óra – CSEREPEK, FÉLÁLOMBAN
Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska Mészöly Miklós-előadása, kiegészülve hangszerekkel, zongorajátékkal, kórussal, templomi hangulattal, spirituális térbe megálmodott hangszereléssel, mégis kortárs-művészeti izgalmakkal és költészettel. Az előadópáros Térey János és Pilinszky János után az idén 100 éves, nagyhatású szerző, Mészöly Miklós lírai művészete és a szakrális épület szelleme előtt tiszteleg vendég-zenészekkel és énekesekkel. Egyszeri és megismételhetetlen előadás, csak a Budapesti Őszi Fesztiválon.
További információ az eseményrőlIDE KATTINTVA
🎫 JegyvásárlásIDE KATTINTVA

Október 5. kedd, 19.00 óra – METRUMBACH
Kondor Ádám újragondolt Bach kantátája, egy lehetséges 7. Brandenburgi verseny születése. Krasznahorkai László szövegeihez eddig is kínálkozó Bach-vonatkozás váratlan kontextusba kerül. Zene és szöveg párbeszéde születik meg a Metrum Ensemble és Kornis Mihály színművész tolmácsolásában.
További információ az eseményrőlIDE KATTINTVA
🎫 JegyvásárlásIDE KATTINTVA

Október 10. vasárnap, 19.00 óra – DUKAY 70+1 / A BUDAPEST SOUND COLLECTIVE ÉS A SZENT EFRÉM KÓRUS KONCERTJE
Tisztelgés Dukay Barnabás zeneszerzői és pedagógiai munkássága előtt. Az ilyenkor szokásos szerzői est helyett a program Dukaynak kedves, gondolkodásmódjához közel álló szerzők műveiből áll össze, saját szerzeményeivel kiegészülve. A koncert kurátora és karmestere Dubóczky Gergely.
További információ az eseményrőlIDE KATTINTVA
🎫 JegyvásárlásIDE KATTINTVA

🍂A Budapesti Őszi Fesztivál teljes programjaIDE KATTINTVA érhető el.

Covid-19 járványhelyzettel kapcsolatos információk:
A program a 484/2020. (XI.10.) Korm. rendeletben foglalt hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Radnóti főrabbi: A szabadság útvesztője (videó)