Keleties varázs – Rumbach koncertek a Budapesti Őszi Fesztivál keretében

2021. Szeptember 24. / 12:08


Keleties varázs – Rumbach koncertek a Budapesti Őszi Fesztivál keretében

A Budapesti Őszi Fesztivál idén 2021. október 4. és október 10. között három remek koncertre invitálja az érdeklődőket a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga kulturális terébe. A hihetetlenül gazdagon díszített zsinagóga belső terében vörös, királykék és arany ragyog be mindent. Csodálatos és feledhetetlen élmény egy ilyen helyen koncerteket és előadásokat hallgatni. Mindenkit szeretettel várunk.

A Budapesti Őszi Fesztivál rendezvényeire 50%-os jegyár kedvezményt biztosítunk. Online jegyvásárláskor kérjük, hogy a fizetési oldalon adja meg a KONCERT50 kupon kódot! Személyesen a Városháza parkban álló Budapest Pont pavilonban (Károly körút) a KONCERT50 jelszó bemondásával tud kedvezményes áron vásárolni.

PROGRAMOK:

Október 4. hétfő, 20:00 óra – CSEREPEK, FÉLÁLOMBAN
Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska Mészöly Miklós-előadása, kiegészülve hangszerekkel, zongorajátékkal, kórussal, templomi hangulattal, spirituális térbe megálmodott hangszereléssel, mégis kortárs-művészeti izgalmakkal és költészettel. Az előadópáros Térey János és Pilinszky János után az idén 100 éves, nagyhatású szerző, Mészöly Miklós lírai művészete és a szakrális épület szelleme előtt tiszteleg vendég-zenészekkel és énekesekkel. Egyszeri és megismételhetetlen előadás, csak a Budapesti Őszi Fesztiválon.
További információ az eseményrőlIDE KATTINTVA
🎫 JegyvásárlásIDE KATTINTVA

Október 5. kedd, 19.00 óra – METRUMBACH
Kondor Ádám újragondolt Bach kantátája, egy lehetséges 7. Brandenburgi verseny születése. Krasznahorkai László szövegeihez eddig is kínálkozó Bach-vonatkozás váratlan kontextusba kerül. Zene és szöveg párbeszéde születik meg a Metrum Ensemble és Kornis Mihály színművész tolmácsolásában.
További információ az eseményrőlIDE KATTINTVA
🎫 JegyvásárlásIDE KATTINTVA

Október 10. vasárnap, 19.00 óra – DUKAY 70+1 / A BUDAPEST SOUND COLLECTIVE ÉS A SZENT EFRÉM KÓRUS KONCERTJE
Tisztelgés Dukay Barnabás zeneszerzői és pedagógiai munkássága előtt. Az ilyenkor szokásos szerzői est helyett a program Dukaynak kedves, gondolkodásmódjához közel álló szerzők műveiből áll össze, saját szerzeményeivel kiegészülve. A koncert kurátora és karmestere Dubóczky Gergely.
További információ az eseményrőlIDE KATTINTVA
🎫 JegyvásárlásIDE KATTINTVA

🍂A Budapesti Őszi Fesztivál teljes programjaIDE KATTINTVA érhető el.

Covid-19 járványhelyzettel kapcsolatos információk:
A program a 484/2020. (XI.10.) Korm. rendeletben foglalt hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Indul Binjomin rabbi Talmud Tóra Akadémiája
Zsidó világ
Hercz  rabbi: Purim korszakváltó időben
2024. Március 21. / 13:35

Hercz rabbi: Purim korszakváltó időben