Karácsony Gergely: Nagy szükségünk van a világosságra

2021. November 29. / 09:04


Karácsony Gergely: Nagy szükségünk van a világosságra

Együtt, a bajban összetartó közösségként mindig jobban láthatjuk a fényt, hiszen megtaláljuk azt egymásban – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a magyar zsidó közösségnek írott hanukai köszöntőjében, amelyben többek között az olvasható: „a Hanuka Budapest ünnepe is". 


Nagy szükségünk van a világosságra, hiszen túl sok jutott mindannyiunknak a sötétségből. Már túl sok idő szólt a veszteségeinkről, a lemondásról, a félelmeinkről. A sok évszázados hagyományok, a múltban gyökerező és a ma is élő ünnepek mégis segítenek látni, hogy ami egésznek látszik, az csak a rész. És vannak, lesznek más részek is: jobb és fényesebb részek. Együtt, a bajban összetartó közösségként mindig jobban láthatjuk a fényt, hiszen megtaláljuk azt egymásban – olvasható abban a Facebook-posztban, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester tett közzé a hanuka alkalmából.

bp.jpg

Mint fogalmazott: „Budapest közösségének fontos része a főváros zsidó közössége. A Hanuka Budapest ünnepe is. Az, hogy idén a keresztény advent ünnepe is ezen a napon kezdődik, jól jelképezi a vallások, a kultúrák összetartozását egy olyan pillanatban, amikor nagy szükségünk van arra, hogy a barátot, a hasonlót lássuk meg egymásban".

Azt kívánom mindenkinek, aki most ünnepel, hogy ne veszítsétek el a hiteteket a csodában, és őrizzétek mindig a világosságot! Chag Hanuka Sameach! – írta a főpolgármester.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Hol vannak Mirjám utódai – Jó szombatot!
Zsidó világ
„Ha törvényeim szerint jártok...”
2024. Május 30. / 08:42

„Ha törvényeim szerint jártok...”