Címkék

Tudástár

Mazsihisz hírek / 2024. Március 04. / 21:09

Tudástár: Összesen már tizennégy zsinagóga járható be virtuálisan a honlapunkon

A Mazsihisz.hu Kultúrkincs című aloldalán a virtuálisan is bejárható zsinagógák sorába felkerült az albertirsai és a kisvárdai zsinagóga is, azaz immár mindkét épületet megnézhetjük háromdimenziós technikával. Ezzel összesen már 14 zsinagógát tekinthetnek meg kívül-belül az internet segítségével.

Zsidó világ / 2023. December 24. / 09:16

Tudástár: Virtuális térben a romjaiban is gyönyörű kővágóörsi zsinagóga

A Mazsihisz.hu Kultúrkincsek című aloldalán a 3D technika révén virtuálisan is bejárható zsinagógák közé felkerült a Veszprém vármegyei Kővágóörs mintegy 200 éves zsinagógája is. Nézzék meg kívülről-belülrő 3D formátumban és páratlan minőségben, akár az aloldalon található többi zsinagógát is! (A Kultúrkincsek Tudástárát a honlapunk jobb szélén lévő négy „csempe" egyikére kattintva érhetik el.)

Mazsihisz hírek / 2022. Február 23. / 12:19

Virtuális séta a makói ortodox zsinagógában

Járjuk be együtt Magyarország csodálatos zsinagógáit! – ez alkalommal a Makói Ortodox Zsinagógában teszünk virtuális sétát.

Zsidó világ / 2022. Február 18. / 13:34

Honnan jön a kipa?

Azon a két dolgon senki sem csodálkozik, hogy a zsidók nem esznek disznót és kipában (sapkában, strájmliban) járnak, utóbbit, természetesen, csak a férfiak. Az, aki semmit sem tud a zsidókról, ezt a két dolgot tudja róluk. Azt gondolhatnánk, hogy a héber Biblia minden második oldalán a lelkünkre köti, hogy soha ne vegyük le, ha fiúk vagyunk és zsidók, a kipánkat, de természetesen egy szót sem szól semmi ilyesmiről.

Élet + forma / 2022. Február 17. / 16:38

Adakozás néhány kattintással – Limmud: Az ősök tanítása házhoz megy

A világ csak akkor lehet teljes, ha mindenki hozzáteszi a saját részét a közös dolgainkhoz. Adakozzunk fontos célok érdekében, méghozzá kényelmesen, csak pár kattintással az interneten: Ez alkalommal a Limmudot ajánljuk! Adomány.Mazsihisz.hu.

Kultúra / 2022. Február 16. / 12:10

Virtuális séta a szegedi Új Zsinagógában

A háromdimenziós technikának köszönhetően most már virtuálisan is bejárhatók Magyarország legkülönlegesebb zsinagógái a Mazsihisz Tudástárában.

Mazsihisz hírek / 2022. Február 09. / 13:35

Háromdimenziós zsinagógatúrák

Most már virtuálisan is bejárhatók Magyarország legkülönlegesebb zsinagógái a Mazsihisz Tudástárában. Néhány kattintás, és feltárul egy új világ, a zsidóság múltja és jelene három dimenzióban.