Címkék

Politika

Mazsihisz hírek / 2023. Szeptember 20. / 19:02

Beni Ganz látogatása a Dohány utcai zsinagógában

Magánlátogatáson Magyarországon tartózkodik Beni Ganz tábornok, izraeli parlamenti képviselő, aki korábban az izraeli hadsereg vezérkari főnöke, majd 2020-22 között a Zsidó Állam miniszterelnök-helyettese és védelmi minisztere volt. Beni Ganz ma délután látogatást tett a Dohány utcai zsinagógában, ahol találkozott dr. Grósz Andorral, a Mazsihisz elnökével.

Mazsihisz hírek / 2023. Szeptember 08. / 08:23

Szijjártó Péter dr. Grósz Andornak: A kormány elkötelezett a magyar zsidóság ügye iránt

A Mazsihisz elnökének kezdeményezésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap a hivatalában fogadta dr. Grósz Andort. A négyszemközti találkozón – a Mazsihisz-elnök felvetése nyomán – szóba kerültek az elmúlt napok nagy vihart kavart történései, mire a miniszter azt válaszolta: a magyar kormány politikája változatlan, a kabinet továbbra is elkötelezett a magyar zsidóság ügye iránt, és kiáll a magyar zsidóság mellett.

Hírek, lapszemle / 2023. Augusztus 31. / 20:39

Mexikó első zsidó női elnöke lehet a Nobel-díjas Claudia Sheinbaum

– A felmérések szerint Claudia Sheinbaum Pardo 61 éves baloldali jelölt fölénye május óta egyre nő, míg a többi erők megosztottak. Vannak sunyi támadások Sheinbaum származása miatt, de nem vészesek. A tudománytól átitatott családi környezetet Sheinbaum átülteti a politikába, és a mexikóiak vevők erre – írja a Euronews magyar nyelvű kiadása. A jelölt saját magát a judía orgullosa mejicana (büszke mexikói zsidó nő) kifejezéssel aposztrofálja.