Közösség áll mögöttünk – Támogassuk együtt a Mazsihiszt!


Magánszemélyként idén is dönthetünk úgy, hogy a megfizetett adónk 1 százalékát felajánljuk egy technikai számmal rendelkező egyháznak. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) technikai száma: 0358.


Az egy százalékos fölajánlás független a személyi jövedelemadó-bevallásunktól! Ez azt jelenti, hogy nem csak az adóbevallással együtt küldhetjük be az egy százalékos fölajánlásról szóló nyilatkozatunkat, hanem attól függetlenül is. De arra ügyeljünk, hogy a határidő 2019. május 20!

Ha adója egyházi 1 százalékával idén is a Mazsihiszt, Magyarország legnagyobb lélekszámú, szabad és modern zsidó közösségét támogatjuk, akkor azt két formában tehetjük meg: elektronikus úton vagy papíron.

– Elektronikus úton: az online kitöltő segítségével az e-SZJA webes felületen vagy az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, a 18EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

– Papíros formában a megfelelő nyomtatványok kitöltése után föladhatjuk postán, vagy leadhatjuk zárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain. Ha az adóbevallásunkkal együtt nyújtjuk be, akkor az EGYSZA megnevezésű lapot kell kitölteni. Ha az adóhatóság levélben fölajánlotta nekünk, hogy elkészítik az adóbevallásunkat, akkor mellékletként megkaptuk az EGYSZA nyomtatványt is.

Ha a személyi jövedelemadónk esetleges családi adókedvezmények miatt nullla forint, akkor is fontos, hogy az adónk egy százalékát fölajánljuk a Mazsihisznek. Ennek az az oka, hogy az egyházaknak juttatott kiegészítő támogatás összege a rendelkezők számától függ.

Támogassuk együtt adónk egyházi 1 százalékával a Mazsihiszt, Magyarország legnagyobb lélekszámú, szabad és modern zsidó közösségét!

TECHNIKAI SZÁM: 0358!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek