Zsidóság a Kezdetektől: ma lesz az utolsó előadás

2020. Július 19. / 10:43


Zsidóság a Kezdetektől: ma lesz az utolsó előadás

Miklós Dóri szociológus, a Zsblog.hu főszerkesztője 10 részes online sorozatot indított a zsidóságról, amelynek ma lesz az utolsó előadása. A téma: zsidó tárgyak, szimbólumok, intézmények.


A ZOOM internetes alkalmazás révén indult el pár hónappal ezelőtt Miklós Dóri Zsidóság a Kezdetektől című ismeretterjesztő előadás-sorozata, amelynek során az előadó az alapfogalmaktól kezdve tárgyalta a zsidó hagyományt, vallást és kultúrát. Az volt a célja, hogy azokat is megismertesse a zsidóság legfontosabb fogalmaival, akik nem születtek bele a hagyományba. 

Az utolsó előadás ma 18 órakor kezdődik, a részvéteé ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni ezen az e-mail címen kell:  info@zsblog.hu. Az előadás ezen a ZOOM-linken tekinthető meg, az esemény Facebook oldala pedig ide kattintva elérhető.

Az előadó bemutatkozása: „Miklós Dóri vagyok, szociológus, a zsblog.hu főszerkesztője. Zsidó hittant oktatok általános iskolákban és Talmud Tórát az egyik fővárosi zsinagógában. Emellett az egyik Budapesten működő ortodox zsidó alapítvány szervezőjeként dolgozom, ahol a munka mellett tanulok is. Legfőbb célom az, hogy a sok év alatt megszerzett tudásomat továbbadjam”. Cikkünk róla itt olvasható.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Bartók Bélára és Jancsó Miklósra emlékezik a Mazsike
Tudomány
1946-ban ezen a napon ért véget a nürnbergi per

Kommentek