Zsidó filmfesztivál: már kaphatók a jegyek

2019. November 25. / 16:26


Zsidó filmfesztivál: már kaphatók a jegyek

A szerdán este kezdődő 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál (Zsifi) programjára mától már megvásárolhatók a jegyek a rendezvénysorozat honlapján, valamint a Művész és a Puskin moziban. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók többek között az Egyesült Államokból, Németországból, Mexikóból, Izraelből, Franciaországból és Magyarországról.


Ha nem akarnak lemaradni az év legfontosabb filmes zsidó fesztiváljáról, akkor látogassanak el jegyekért a www.zsifi.org oldalra, vagy személyesen a Művész vagy a Puskin moziba.

Az idei Zsifi során több mint húsz filmre és kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be. A válogatás több filmje női életpályákra, sorsokra fókuszál: különleges élményt ígér az RBG című amerikai dokumentumfilm, amely Ruth Bader Ginsburg, az amerikai legfelsőbb bíróság sokáig egyetlen női tagjának életét mutatja be. „RBG” több évtizede a női egyenjogúság aktív és ismert szószólója, számos alkalommal fellépett a nemi alapú diszkrimináció  ellen.

A fesztivál felhozatalában a közelmúlt több elismert hazai alkotása is szerepel, többek között az Oscar-aspiráns Akik maradtak és a Kertész Mihály életét bemutató Curtiz, emellett a „Zsifi”-n lesz A Pásztor című, második világháborús dráma díszbemutatója is. Illés László filmje októberben a Los Angeles Film Awards-on a legjobb független filmnek járó díjat kapta.  

A budapesti helyszínek mellett néhány filmmel Győrben is várják az érdeklődőket. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek