Új év, új naptár: gyönyörű az új luáh!

2020. Szeptember 15. / 15:06


Új év, új naptár: gyönyörű az új luáh!

Szerző: Kácsor Zsolt

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kiadásában jelent meg az 5781-es zsinagógai év 16 hónapos – 2020. szeptemberétől 2021. decemberéig tartó – naptára. A szép kiállítású, aranyozott, keménytáblás borítóval ellátott luáh grafikai tervezése Tausz Gábor Ezra munkáját dicséri, a szerkesztő Radnóti Zoltán főrabbi, az előszót Darvas István főrabbi írta.


Már kapható a 5781-es zsinagógai év 16 hónapos naptára, amelyet Budapesten a Síp utca 12. szám alatt található Kosher Deliben és a Kazinczy utcai a Weinberger Judaicában vásárolhatnak meg 900 forintért. 

naptár-cikkbe-1.jpg

A következő zsinagógai évre vonatkozó időszámítás és ünnepnapi rend mellett a kötetben helyet kaptak a legfontosabb templomi szokások és tudnivalók, benne a zsidó hónapok és jeles napok ismertetésével; megtaláljuk benne a legfontosabb áldásokat magyarul és fonetikus átírásban; valamint több imát héberül, magyar fordításban, továbbá szefárd és askenázi fonetikus kiejtéssel. A kötetben szerepel a Mazsihisz szervezeti leírása, összetétele a taghitközségek, intézmények és különböző zsidó szervezetek főbb adataival, elérhetőségével együtt. 

A sötétkék és okkersárga színvilágú kötet kivitelezése igen szépen sikerült, az aranyozott borító és a grafikai tervezés Tausz Gábor Ezra munkája. Szerkesztette Radnóti Zoltán főrabbi, a budapesti rabbiság igazgatója, munkatársai voltak Bence Réka és Fehérváry Mercédesz

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek