Tánccal búcsúznak önkénteseink és a Szeretetkórház dolgozói

2021. Június 23. / 16:59


Tánccal búcsúznak önkénteseink és a Szeretetkórház dolgozói

A Mazsihisz-BZSH önkéntesei, valamint a zuglói Szeretetkórház orvosai, főnővérei és ápolói a kórház udvarán táncoltak egyet annak örömére, hogy véget értek a koronavírus-járvány eddigi legnehezebb hónapjai. 


„Keskeny híd a nagyvilág és mégse félj” – hallhatjuk abban a bátorító zsidó dalban, amelynek dallamaira az itt megosztott zenés-táncos klip készült. 

S hogy kiket látunk önfeledten táncolni? Mint azt Rádi Angéla (aki maga is szerepel a videóban) a forgatás szünetében elmondta:  a Mazsihisz-BZSH krízisvonalának telefonos önkéntesei és a Szeretetkórház orvosai, főnővérei és ápolói álltak be táncolni, akik együtt dolgoztak az elmúlt több mint egy évben. A közös munka egyfajta lezárásaként táncoltunk egy olyan zenére,  amely leginkább kifejezi az együtt végzett munkánk szellemiségét – tette hozzá Rádi Angéla.

Egyébként a koreográfia üzenete az, hogy mindenki oltassa be magát, mert ha nem, annak rossz vége lesz – igaz, a lehetséges rossz következmények legjobb esete mégis csak az, hogy a vonakodó pácienst egy szép doktornő megkergeti az oltással...

A zenét köszönjük a Sabbathsong Klezmer Bandnek, a videót Perjéssy Gábornak, nem utolsó sorban pedig minden önkéntesnek és egészségügyisnek nagy-nagy köszönet azért az áldozatos munkáért, amit a magyar társadalomért, s benne a zsidó közösségért végeztek. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek