eRabbi – zsidó szokások, hagyományok, kóser kultúrtörténet Frölich Róberttel és Gábor Györggyel

2020. Március 23. / 11:34


eRabbi – zsidó szokások, hagyományok, kóser kultúrtörténet Frölich Róberttel és Gábor Györggyel

Egy új érdekes és reméljük szórakoztató videoblogot indított Dési János újságíró Frölich Róbert főrabbival és Gábor György vallásfilozófussal, az erabbi.blog.hu – oldalon. Hamarosan a podcast verzió is elkészül. S talán még rádióműsor is lesz belőle.

Dési János beharangozóját olvashatják: 

Nyilván ismerik azt a viccet, amikor a Kohn megkérdi a Grüntől. (Na jó, több ilyen viccünk is akad.) Szóval, megkérdi a Grüntől: Te Grün, láttam tegnap a lányodat a parkban és egy kisbabát szoptatott. Hát, hogy lehetséges ez?

Mire Grün: 

Nos, időnk, úgy tűnik, nekünk is van elég. Ezért úgy döntöttünk Frölich Róbert főrabbival és Gábor György professzorral, hogy kihasználjuk a lehetőségeket és jókat beszélgetünk a Tóráról, a Talmudról a zsidó szokásokról és mindarról, ami erről menet közben még előkerül. A keresztény szokások, a régi rómaiak – az mindenről az eszünkbe jut – no, meg a görögök, a középkor és természetesen az a világ is, amiben élünk. Semmi okoskodás, csak jó történetek, vidámság és rengeteg érdekesség – amit mindig tudni szerettél volna, csak eddig nem értél rá megkérdezni. Hát most tessék.

Frölich Róbert főrabbi és Gábor György vallásfilozófus az OR-ZsE professzora nemcsak nagytudású emberek, de szellemes, művelt és vidám előadók. Öröm őket hallgatni. Beszélgetőtársuk Dési János újságíró.

Hetente szeretnénk két részt elkészíteni, persze csak ha időnk engedi.

Az első már látható az erabbiblog.hu oldalunkon. A zsidó tisztasági, higiéniés szabályokról, szokásokról beszélünk, persze kitekintve az ókor többi népére is.

A második részben majd az étkezéshez kötődő szokásokat tekintjük át. Igyekszünk érdekesek és szórakoztatóak lenni. Erabbi.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek