Entebbe: Minden idők legzseniálisabb kommandós akciója – meghívó beszélgetésre

2019. Február 11. / 16:56


Entebbe: Minden idők legzseniálisabb kommandós akciója – meghívó beszélgetésre

Az 1976-ban történt entebbei túszmentő akcióról szervez beszélgetést Rami Sherman kommandós tiszttel a Kidma egyesület és a Magyarországi Cionista Szövetség, 2019. február 14. (csütörtök) 18:30 órától a Bálint Házban (Budapest VI. ker., Révay u. 16.) 


Az entebbei túszmentő akció mindmáig az Izraeli Védelmi Erők egyik legdicsőségesebb bevetése. Nem véletlen, hogy az 1976-os túszdrámát az elmúlt évtizedekben legalább három játékfilm és számtalan dokumentumfilm is feldolgozta. Rami Sherman kommandós tiszt azonban nem moziban, hanem a helyszínen követte az eseményeket.

A Kidma egyesület szervezésében február 14. (csütörtökön) 18:30 órakor a Bálint Házban tart előadást a krízishelyzet politikai és katonai aspektusairól, a 43 évvel ezelőtti események résztvevőjeként első kézből számol be az akció legizgalmasabb pillanatairól, a fogvatartottak megmentésének részleteiről, az azt követő fogadtatásukról. Rami Sherman a Lehavot Habashan kibbutzban nőtt fel Észak-Izraelben. Kommandósként szolgált az izraeli Matkal különleges egységben. Az 1976-os entebbei túszmentő akcióban Yoni Netanjahu (a mostani miniszterelnök testvére) volt a parancsnoka, aki izraeli részről az egyetlen katonai áldozata volt a bevetésnek.

Az előadás angol nyelvű, de szinkrontolmácsolást biztosítunk. (Az első hatvan fizető vendég számára letét ellenében tolmácsgép kölcsönözhető.)

Az előadás különlegessége, a fokozott érdeklődés és a terem korlátozott befogadóképessége miatt mindenképpen célszerű előre jegyet váltani, foglalni: www.balinthaz.hu/rami

Belépődíj: 1000 Forint, diákoknak ingyenes (foglaláskor a megjegyzésben jelezd, ha diák vagy)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek