A történelmi Exodus – dr. Balázs Gábor online előadása

2020. November 25. / 14:22


A történelmi Exodus – dr. Balázs Gábor online előadása

A JCC-Budapest Bálint Ház és a Mozaik Zsidó Közösségi Hub szervezi azt az online kurzust, amelynek keretében dr. Balázs Gábor eszmetörténész Mózes második könyvét elemzi a kortárs olvasó számára jelentett kihívások szempontjából. A következő előadás november 26-án, csütörtökön 18 órakor kezdődik a ZOOM internetes felületen.


A bibliai Exodus (Smot) könyvének történeteit sokan ismerik nagy vonalakban, de kevesen szenteltek időt e történetek irodalmi részleteire. A JCC-Budapest Bálint Ház és a Mozaik Zsidó Közösségi Hub közös kurzusa három fő kérdéskörre fókuszál: 

1. Hogyan kell érteni a történetet a saját irodalmi és kulturális környezetében, és hogyan segít a modern biblia kutatás a Tóra mélyebb megértésében? 

2. Milyen szimbolikus jelentést hordoznak a történetek a hagyományos magyarázók és a kortárs tudományos értelmezők szerint? 

3. Milyen erkölcsi kihívásokat vet fel a kortárs olvasó számára a Tóra? 

A kurzust dr. Balázs Gábor eszmetörténész, az OR-ZSE általános rektorhelyettese és a rabbiképzés szak szakfelelőse tartja. Előadásai klasszikus és modern zsidó források közös elemzésére és megvitatására épülnek. Noha a témák összefüggenek, de az egyes előadások önmagukban is érthetők. A részvételhez nem szükséges előképzettség.  

Az eszmetörténész következő előadásának címe: A történelmi Exodus. Holnap, azaz november 26-án 18 órakor kezdődik, ha részt szeretnének venni rajta, akkor regisztráljanak: kattintsanak ide.

(Forrás: JCC Budapest – Bálint Ház)

(Fotó: IForce/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma van Golda Meir halálozási évfordulója
Zsidó világ
Caroline mama megható üzenetét mindenki érteni fogja

Kommentek