A történelmi Exodus – dr. Balázs Gábor online előadása

2020. November 25. / 14:22


A történelmi Exodus – dr. Balázs Gábor online előadása

A JCC-Budapest Bálint Ház és a Mozaik Zsidó Közösségi Hub szervezi azt az online kurzust, amelynek keretében dr. Balázs Gábor eszmetörténész Mózes második könyvét elemzi a kortárs olvasó számára jelentett kihívások szempontjából. A következő előadás november 26-án, csütörtökön 18 órakor kezdődik a ZOOM internetes felületen.


A bibliai Exodus (Smot) könyvének történeteit sokan ismerik nagy vonalakban, de kevesen szenteltek időt e történetek irodalmi részleteire. A JCC-Budapest Bálint Ház és a Mozaik Zsidó Közösségi Hub közös kurzusa három fő kérdéskörre fókuszál: 

1. Hogyan kell érteni a történetet a saját irodalmi és kulturális környezetében, és hogyan segít a modern biblia kutatás a Tóra mélyebb megértésében? 

2. Milyen szimbolikus jelentést hordoznak a történetek a hagyományos magyarázók és a kortárs tudományos értelmezők szerint? 

3. Milyen erkölcsi kihívásokat vet fel a kortárs olvasó számára a Tóra? 

A kurzust dr. Balázs Gábor eszmetörténész, az OR-ZSE általános rektorhelyettese és a rabbiképzés szak szakfelelőse tartja. Előadásai klasszikus és modern zsidó források közös elemzésére és megvitatására épülnek. Noha a témák összefüggenek, de az egyes előadások önmagukban is érthetők. A részvételhez nem szükséges előképzettség.  

Az eszmetörténész következő előadásának címe: A történelmi Exodus. Holnap, azaz november 26-án 18 órakor kezdődik, ha részt szeretnének venni rajta, akkor regisztráljanak: kattintsanak ide.

(Forrás: JCC Budapest – Bálint Ház)

(Fotó: IForce/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
A rabbik nem háborúzni, hanem dolgozni akarnak

Kommentek