Holokauszt-kutatások a mai Magyarországon

2019. Szeptember 20. / 09:54


Holokauszt-kutatások a mai Magyarországon

Magyar holokauszt-kutatók írásaiból először közöl tematikus válogatást az 1867-ben alapított Századok című folyóirat a 2019/4. számában. Ennek kapcsán kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Közép Európai Egyetemen (CEU) szeptember 25-én, 16 órától a Gellner-teremben (Budapest, Nádor utca 9.).


A CEU Jewish Studies Program és a MTA II. világháború története albizottság Holokauszt-kutatások a mai Magyarországon címmel rendez közös kerekasztal-beszélgetést abból az alkalomból, hogy magyar holokauszt-kutatók írásaiból először közöl tematikus válogatást a Századok című folyóirat.

A kerekasztal résztvevői a folyóirat cikkeit elemezve a holokauszt-kutatás régi és új irányairól, a kutatást előmozdító, illetve hátráltató tényezőkről és a magyar holokauszt-kutatásnak a nemzetközi trendekhez való viszonyáról cserélnek eszmét.

századok.jpg

Program:

Megnyitó: Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese, és Frank Tibor, a Századok főszerkesztője

Moderál: Pető Andrea CEU, MTA II. világháború története albizottság elnöke

A kerekasztal résztvevői: Kovács András (CEU), Jablonczay Timea (Milton Friedman Egyetem), Barna Ildikó (ELTE TÁTK), Kovács Tamás (HDKE).

A felvetésekre a szerzők (Klacsmann Borbála, Ádám István Pál, Csapody Tamás, Huhák Heléna és Szécsényi András) reagálnak.

Zárszót mond: Gyáni Gábor (MTA TTI)


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek