Goebbels naplója a Holokauszt Emlékközpont könyvtárában

2019. Június 26. / 20:09


Goebbels naplója a Holokauszt Emlékközpont könyvtárában

Természetesen nem az eredeti napló olvasható a budapesti Páva utcában, hanem a beszkennelt változat. És nem csak a napló, hanem közel félmillió oldalnyi más, digitalizált dokumentum is kutatható a Harmadik Birodalom idejéből a Holokauszt Emlékközpont könyvtárában. Az anyagok 2019. szeptember 30-ig érhetők el.


Az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program keretében a De Gruyter kiadó 2019. június 1-től 2019. szeptember 30-ig tartó, négy hónapos kipróbálási időszakra ingyenesen hozzáférhetővé tette a „National Socialism, Holocaust, Resistance and Exile 1933-1945 Online” elnevezésű adatbázisát a Holokauszt Emlékközpontban.  

Ez az anyag a Ge Gruyter kiadó „20th Century German History Online” adatbázisainak egyike, amelyben a témával kapcsolatos levéltári dokumentumokat, kézikönyveket, forrásgyűjteményeket – elsősorban német és osztrák levéltárak, valamint más európai levéltárak, könyvtárak, kutatóintézetek anyagait – lehet elérni. A közel félmillió oldalnyi szkennelt dokumentumot tartalmazó adatbázis az alábbi kutatási területeken nyújt teljes szövegű forrásanyagokat és szakirodalmat: Németország története 1933-1945; nemzetiszocializmus – politika, ideológia, propaganda, igazságszolgáltatás, törvényhozás; Nemzetiszocialista Német Munkáspárt; zsidóság története 1933-1945 – holokauszt, jogfosztás, üldöztetés, deportálás, ellenállás; zsidó menekültek; politikai menekültek. Az adatbázis elérhetősége: https://db.saur.de/DGO/ 

Várják az érdeklődő kutatókat, diákokat a Holokauszt Emlékközpont Könyvtárába, ahol az adatbázis helyben használható. További információk a konyvtar@hdke.hu e-mail címen és a (1) 455-3392 telefonszámon.  

Forrás: hdke.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek