Zsidó gettók Európában és Magyarországon – konferencia a Holokauszt Emlékközpontban

2021. Október 14. / 15:13


Zsidó gettók Európában és Magyarországon – konferencia a Holokauszt Emlékközpontban

A Holokauszt Emlékközpont és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat közös szervezésben kétnapos nemzetközi konferenciát rendez 2021. október 19-én és 20-án, „Elválasztva a társadalomtól – A zsidó gettók Európában és Magyarországon” címmel az Emlékközpont zsinagógájában (Budapest IX. ker., Páva utca 39.)

A konferencián Európából, az Egyesült Államokból és Izraelből érkezett kiemelkedő kutatók magyarországi kollégáikkal együtt elemzik a nácik által megszállt területeken lezajlott gettósítási folyamat általános jellemzőit, valamint a Baltikumtól Belgiumig rámutatnak az egyes országokra jellemző sajátosságokra. A konferencia második napját a tragikus történet magyarországi fejezetének szenteljük.

A konferencia mindkét napján magyar és angol tolmácsolást biztosítunk tudatja a HDKE. A személyes részvétel mellett az eseményt az Emlékközpont Facebook oldalán (magyar nyelven) és YouTube -csatornáján (angol nyelven) is közvetítjük.

Amennyiben személyesen szeretne részt venni az eseményen, kérjük / IDE KATTINTVA regisztráljon. Online részvétel esetén is megköszönjük, ha regisztrál.

A konferencia részletes programja:

hdke-konferencia-cikkbe.jpg

kiválasztva-2.jpg

elválasztva-3.jpg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek