Zsidókat gyalázó röplapokat terjesztettek amerikai egyetemeken

2018. Október 10. / 11:43


Zsidókat gyalázó röplapokat terjesztettek amerikai egyetemeken

Négy amerikai egyetemen olyan röplapok jelentek meg, amelyek zsidókat okolnak a Brett Kavanaugh főbíró elleni támadásokért – írta kedden a New York-i székhelyű Jewish Telegraphic Agency (JTA) nemzetközi hírportál.A JTA a Kalifornia Egyetem Berkeley és Davis kampuszait, valamint a New York államban lévő Vassar és Marist egyetemeket jelölte meg a röplapok megjelenésének helyszíneiként.

„Minden egyes alkalommal, amikor Amerika-ellenes, fehérellenes, szabadságellenes esemény történik, zsidók vannak a háttérben” – olvasható a röplapokon, amelyek hétfőn tűntek fel az egyetemeken.

A lapokon Brett Kavanaugh, a legfelsőbb bíróság múlt szombaton megszavazott és már fel is esketett új főbírájának az arcképe látható, körülötte a szövetségi szenátus egyes zsidó tagjainak beazonosítható karikatúrái, a politikusok homlokára rajzolt Dávid-csillagokkal, valamint Soros György arcképe, aki Donald Trump elnök szerint anyagilag támogatta a Kavanaugh elleni tiltakozásokat szervező egyes csoportokat. A főbírót egy 36 évvel ezelőtt elkövetett szexuális zaklatással megvádoló Christine Basey Ford pszichológusnő karikatúráján”a jó gój” felirat állt.

A röplapok alján a szöveg arról tudósít, hogy „a helyi Stormer könyvklub” készítette azokat.

A JTA idézi a Rágalmazásellenes Ligát, amely szerint a Stormer Könyvklub (SBC) „Andrew Anglin és az általa működtetett neonáci The Daily Stormer című portál követőinek, illetve támogatóinak fiatal fehér férfiakból álló kis csoportja”.

A Kalifornia Egyetem Davis kampuszának kancellárja, Gary May az egyetem internetes oldalán közzétett állásfoglalásában hangsúlyozta: „a röplapok üzenete elítélendő és nem képviseli közösségünket”. Hozzátette: a röplapokat eltávolították és az egyetem vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy ki helyezte el ezeket. (MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek