Példátlanul obszcén, nyílt antiszemita kirohanás a Jobbik EP listavezetőjétől

2009. Június 03. / 22:42


Példátlanul obszcén, nyílt antiszemita kirohanás a Jobbik EP listavezetőjétől

MAZSIHISZ


Úgy tűnik a magyarországi Európa Parlamenti választási kampány immár a távoli Egyesült Államokban is tombol.Honlapunkat Barát Gábor tájékoztatta a következő esetről. A fiatalember több mint tíz éve él az Egyesült Államokban, ahol egy sikeres cégnél dolgozik vezető beosztásban, elmondása alapján mindig is büszke volt, s mai napig is büszke magyarságára.

A magát büszke Magyar zsidónak valló férfi, évek óta levelező tagja az Egyesült Államokban működő, a Fodor András ELTE nyugalmazott docense alapította - a szó klasszikus értelmében vett konzervatív értékrendeket valló - Deák Ferenc Polgári Internetes Levelező Körnek.

Ennek a levelező körnek a nyílt listájára - ám Barát Gábornak címezve - küldte el az obszcén stílusú, nyíltan antiszemita levelét, Morvai Krisztina a Jobbik Európai Parlamenti választások listavezetője.

Szó szerint idézzük Morvai Krisztina a levelező körnek intézett levelét:

Nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak"
titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal
játszadoznának az én gyalázásom helyett.

A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris
vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta.
Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!!
Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták
terrorját. Visszavesszük a hazánkat!

Szívélyes üdvözlettel:
Morvai Krisztina


A "professzor asszony" szavait a levelező kör tagjai is mély megdöbbenéssel fogadták.

Jeszenszky Géza, hazánk korábbi Külügyminisztere, a levelezőkörhöz intézett levelében az ügy kapcsán a következő véleményét fogalmazta meg:
"Elképesztő ez a hang, ez a stílus, méltatlan a magyar hagyományokhoz és egy nőhöz. Minden tisztességes magyar ember csak elítélheti ezt a megszólalást."

Fodor András a Deák kör vezetője nyílt levelet intézett a Jobbik-hoz, amelyben kérte, hogy határolódjanak el Morvai Krisztina kijelentéseitől, illetve Morvai kérjen bocsánatot leveléért. Nemcsak Morvai Krisztina nem kért bocsánatot a történtekért, de a Jobbik sem határolódott el.

Morvai Krisztina dühödt vagdalkozásai ellen - aki egyébként az ELTE Jogtudományi Karának docense - már több magyarországi civil szervezet is felemelte hangját többek között egy 2008 novemberében tett nyilatkozata miatt, amelyben "az ősi magyar virtus" nevében lényegében kitessékeli Magyarországról a magyar állampolgárok tízezreit.
Dr. Hudecz Ferenc az ELTE rektora, az ELTE hallgatói, oktatói és munkatársai nevében elhatárolódott a Morvai Krisztina által megfogalmazott gondolatoktól.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek