Mai születésnapos: Mark Knopfler, a rock and roll magyar-zsidó óriása

2017. Augusztus 13. / 21:07


Mai születésnapos: Mark Knopfler, a rock and roll magyar-zsidó óriása

Az édesapja még a háború előtt hagyja el marxista zsidóként Magyarországot, Mark Knopfler, a Dire Straits legfontosabb embere már Glasgowban születik 1949-ben és minden idők egyik legnagyobb rockere, gitárosa lesz.


Az apukája építész volt, kiváló sakkozó és marxista és zsidó. Ez nem ígért sokjót neki a Horthy-világ második felében Magyarországon, épp időben, 1939-ben hagyta el Magyarországot. Knopfler visszaemlékezései szerint a zsidó hitből nem sokat, a szintén zsidó Marxból annál többet kap tőle útravalóul.

Számos korábbi próbálkozás, nem is reménytelen kísérlet után alapítja meg az öccsével a Dire Straits-t 1977-ben, a számos zsidó egyikeként, aki halhatatlan zenekarokkal ajándékozza meg a rockzenét.

Legnagyobb korai slágere a Sultan’s swing, itt Eric Claptonnal adja elő az együttes, eddig 24 millióan voltak rá kíváncsiak, az Önök letöltései kicsit még megdobhatják ezt a számot.

Knopfler gitárstílusa, játéktudása felröpítette őt minden idők legjobb gitárosai közé, Robby Kriegerrel együtt, aki a Doors zsidó gitárosa volt. Knopfler azonban dalszerzőként is a legnagyobbak között van.

A magyarok és a zsidók gyakran vannak a legnagyobbak között, a magyar zsidóknak pedig szinte kötelező és Mark Knopfler tudja, mit várunk tőle.

A második óriásslágerét, amely jobbá tette a világot, a Money for nothing-ot együtt nyomja itt Stinggel és Claptonnal és Phil Collinsszal, eddig 26 millió érdeklődő van, most ismét Önök jönnek.

A rock and roll látszólag nem zsidógyerekeknek való, mert mit szól hozzá a mama, igaz-e? Épp az ellenkezője az igaz és Mark Knopfler, aki ma 68 éves, csak egyetlen példa a sokból. Nemsokára meglátják majd, hogy olyan rockerek is zsidók, akikről álmukban nem gondolták volna. Jövün és leleplezzük őket.

Addig is Isten éltesse a mi fiunkat, Mark Knopflert, a rock 69. évébe lépő hercegét. Klikkeljenek és kezdődjön a parti.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
Megújult a weboldalunk
2019. Január 10. / 18:39

Megújult a weboldalunk

Magyar zsidó arcképcsarnok
Magyar zsidó arcképcsarnok: Rózsavölgyi Márk (1789-1848)
Zsidó hónapok
Ádár: Egy kicsinyke Mózes minden zsidóban megbújik

Kommentek