Izrael őrzője címmel új imakönyv jelent meg a Mazsihisz kiadásában

2017. Március 25. / 22:57


Izrael őrzője címmel új imakönyv jelent meg a Mazsihisz kiadásában

Már kapható a rabbiságon, illetve hamarosan az ismertebb könyvesboltokban a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) által kiadott új imakönyv.


Az új magyar fordítás a Lipcsében élő Balla Zsolt rabbinak köszönhető. A magyar megjelenést Radnóti Zoltán főrabbi, Tausz Gábor grafikus és Büchler András menedzselte.

Ez a szidur fontos mérföldköve a neológ hitközségnek, hiszen a vészkorszak óta nem jelent meg az új kiadású imakönyve. Évtizedeken keresztül a mártírhalált halt Pollák Miksa főrabbii által szerkesztett és fordított imakönyv, illetve annak reprint kiadása volt elérhető.

Az imakönyv nemcsak új magyar fordítással bír, hanem fonetikusan is olvasható benne minden szombati ima, így elmondható, hogy aki ezt a kezébe veszi, már nem téved el a péntek esti vagy szombat reggeli liturgiában.

Az imakönyv címe Somér, azaz Izrael Őrzője, ami az Örökkévaló egyik neve. Az új imakönyv ismertebb könyvesboltokban, illetve a Rabbiságon (Budapest VII. ker., Síp u. 12. I. emelet) is 2500 forintért megvásárolható. Utóbbi helyen 20% kedvezményt biztosítunk. Az imakönyv a rabbisag@mazsihisz.hu e-mail címen rendelhető meg.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek