Michael Benson: Zsidó gengszterek a nácik ellen

2023. December 28. / 16:53


Michael Benson: Zsidó gengszterek a nácik ellen

Michael Benson 29 fejezeten keresztül járja végig, hogy a világháború kitörésére alaposan megerősödött zsidó maffia hogyan kezelte saját hatáskörben (félig-meddig Nathan D. Perlman New York-i bíró sugalmazására és engedélyére) az egyre elszaporodó náci vagy náciszimpatizáns amerikai egyletek ügyét. Az, hogy a nácikat végül nem engedték érvényesülni az Egyesült Államokban, javarészt Perlman és a maffia erőfeszítéseinek volt köszönhető – írja a Qubit.hu portál.

A szerző az amerikai zsidók történetével kezdi a könyvet: míg 1882-ben még csak 250 ezren éltek az Egyesült Államokban, 1924-re négymillióra emelkedett a számuk, a kezdeti elkülönülés után pedig a zsidó fiúk a húszas években már ugyanolyan lelkesen kergették az amerikai álmot, mint bárki más. Ez azoknak, akik nem akartak gyári munkásként vagy boltosként megöregedni, ekkoriban a szeszcsempészetet jelentette (ennek megfelelően Benson több hőse is ezzel kezdte a működését, az ebből összeszedett pénzből építette ki aztán a birodalmát, legyen szó szerencsejátékról, vagy kuplerájokról). A világválság még több bandát eredményezett, és hamarosan az olaszokhoz és az írekhez hasonlóan a zsidóság is kitermelte a maga bűnözői elitjét.

7x3aWHdbj6t09XDPs.jpeg

A fura stílus ellenére azért a Zsidó gengszterek a nácik ellen nem rossz könyv, legalábbis ami a tartalmi részét illeti: Benson a saját maga által választott bulváros stílusban, de alaposan, 29 fejezeten keresztül járja végig, hogy a világháború kitörésére alaposan megerősödött zsidó maffia hogyan kezelte saját hatáskörben (félig-meddig Nathan D. Perlman New York-i bíró sugalmazására és engedélyére) az egyre elszaporodó náci vagy náciszimpatizáns amerikai egyletek ügyét. Az, hogy a nácikat végül nem engedték érvényesülni az Egyesült Államokban, javarészt Perlman és a maffia erőfeszítéseinek volt köszönhető, igaz, később az FBI is közbeavatkozott, amikor nemzetellenes tevékenységgel vádolták a Német-Amerikai Bundot és az Ezüstingeseket, a két legnagyobb Amerikában tevékenykedő náciszimpatizáns csoportot – írja Dippold Ádám a Qubit.hu portálon.

A teljes recenzió elolvasához kattintsanak IDE

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma 140 éve született Szép Ernő 
2024. Június 30. / 09:01

Ma 140 éve született Szép Ernő 

Oktatás
OR-ZSE tanévzáró: „Éljenek a való világban!”