Az Atyák tanításai – siessenek a rendeléssel, fogytán a kötet!

2020. Március 30. / 17:26


Az Atyák tanításai – siessenek a rendeléssel, fogytán a kötet!

Igen jó hírről számolhatunk be olvasóinknak: mint megtudtuk, Az Atyák tanításai című, a Magvető és a Mazsihisz közös kiadásában tavaly megjelent könyv olyan jó visszhangra talált az érdeklődők körében, hogy a legfrissebb kimutatások szerint a kiadvány jelentős része elfogyott. Aki szeretne egy példányt a míves kiállítású kötettel, igyekezzen minél gyorsabban leadni a rendelést!


Alig egy éve a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) büszkén tudatta, hogy rabbijai – összefogva a magyar zsidó közösség más vezetőivel – új, páratlan talmudi szöveggel gazdagítottak minket: Az Atyák tanításai című szép, mély és mindenki számára egyformán érthető bölcsességgyűjteménnyel. A Mazsihisz és a legpatinásabb magyar szépirodalmi kiadó, a Magvető közös vállalkozása az első lépése volt annak a szellemi kalandnak, amely átmenti a 21. századba a zsidó hagyomány páratlan kincseit.

pirké.jpg

A Pirké Ávot (Az Atyák tanításai) a Talmud hatalmas szövegfolyamának egy kis részét alkotja, lényegében egy aforizma-gyűjtemény az időszámítás utáni első évszázad zsidó bölcseitől, rabbijaitól. A modern magyar nyelven megszólaló szöveget hat kortárs kommentár kíséri: a Mazsihisz három gyakorló, népszerű, fiatal rabbija – Darvas István, Fináli Gábor és Verő Tamás – gondolatai kapcsolódnak egyfelől a régi rabbik aforizmáihoz, másfelől pedig a Bálint Házat igazgató Fritz Zsuzsa, a zsidó múzeum élén álló Toronyi Zsuzsa és Bedő Viktória New York-i rabbihallgató kommentárjaihoz.

Köszönjük a munkájukat, s köszönjük a kiadvány iránt megnyilvánuló, jelentős olvasói érdeklődést! A kötetet ezen a linken vásárolhatják meg, további kedvcsinálónak pedig olvassák el Kácsor Zsolt kollégánknak az Élet és Irodalomban megjelent recenzióját a kötetről. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Pápa: Purim a zsinagógában
2024. Március 12. / 15:07

Pápa: Purim a zsinagógában

Zsidó világ
Binjomin rabbi a sékelek szombatjáról
2024. Március 08. / 12:42

Binjomin rabbi a sékelek szombatjáról

Élet + forma
Sajnos kikapott az izraeli futballválogatott Budapesten