Védőoltások: a legidősebbek következnek

2021. Február 01. / 14:39


Védőoltások: a legidősebbek következnek

A Koronavírus Tájékoztatási Központ legfrissebb tájékoztatása szerint a következő napokban elkezdődik a regisztráltak oltása. Elsőként legidősebb honfitársaink kaphatják meg a vakcinát, most már azok is, akik saját otthonukban élnek. Közösségünkkel kapcsolatos hír, hogy január 31-én, tegnap oltást kaptak az újpesti idősotthon és az Israel Sela otthon lakói, dolgozói.


Ettől a héttől a legidősebb honfitársainkat a háziorvosuk keresi majd a regisztráció során megadott elérhetőségeken. A háziorvos dönt az oltás helyszínéről, ez lehet az idős ember otthona, háziorvosi rendelő és kórházi oltópont is – írja a Koronavírus Tájékoztatási Központ.

A holokauszttúlélők Magyarország legidősebb polgárai közé tartoznak, ezért felhívjuk a túlélők és családtagjaik figyelmét arra, hogy ha még nem regisztráltak oltásra, akkor feltétlenül tegyék meg, minél hamarabb vegyék föl a kapcsolatot a háziorvosukkal. 

A magyar állami oltási program keretében tegnap beoltották az Újpesti idősek otthona és az Israel Sela otthon lakóit, valamint dolgozóit a koronavírussal szemben kifejlesztett oltóanyaggal. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének szakemberei – annak érdekében, hogy az érintettek az oltást mihamarabb megkaphassák – Budapest Főváros Közigazgatási Hivatala Védelmi Bizottságának engedélyével és a Mazsihisz Szeretetkórházával együttműködve magukra vállalták az oltások beadását. 

A magyar  kormány azon dolgozik, hogy több forrásból minél több oltóanyag álljon rendelkezésre, így az eddig alkalmazott Pfizer és Moderna vakcinák mellett már a brit AstraZeneca, az orosz Szputnyik és a kínai Sinopharm vakcinák is megkapták a gyógyszerészeti hatóság engedélyét. Februárban már ezekből is érkeznek nagyobb szállítmányok. 

Reméljük, hogy egyre gyorsabban és egyre több vakcina érkezik Magyarországra, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy regisztráljon az oltásra.

(Címlapképünk illusztráció, amely nem a tegnapi oltáson készült. Fotó: Nakan German/Pixabay)  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek