A diákjaink (egyelőre) megúszták a szóbelit – Kríziskulisszák 5.

2020. Május 07. / 11:34


A diákjaink (egyelőre) megúszták a szóbelit – Kríziskulisszák 5.

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Szakgimnáziumában elmaradnak a szóbeli vizsgák, a szakmai írásbeliket azonban május 14-29. között megtartják. Igaz, ehhez a krízismenedzsmentnek is lesz egy-két szava. Nem abba akarunk beleszólni, hogy ki hányast kapjon, hanem abba, hogy miképpen kell betartani a járványügyi szabályokat. RÁDI ANGÉLA írása. 


A Mazsihisz-BZSH közös krízismenedzsmentjének illetékesei folyamatos kapcsolatban vannak a külkergimivel, s annak igazgatójával, Salusinszky Andrással, úgyhogy biztos forrásból tudjuk: nem, az intézményben nem maradnak el a vizsgák. Csak a szóbelik. 

A szakmai írásbeli vizsgákat az idei tanévben 2020. május 14-29. között kell letenni a járványügyi szabályok legszigorúbb betartása mellett.

Jó hír, hogy a helyszín a szakgimnázium Révay utca 16. szám alatti székhelye (a Bálint ház épülete) lesz. A kialakult veszélyhelyzet miatt a diákok  kis csoportokban, egymás között legalább 1,5 méteres távolságot tartva, védőfelszerelésben adnak számot a tudásukról. 

A vizsga az alábbi szakmák tanulóit érinti: idegennyelvű ipari- és kereskedelmi ügyintéző; kereskedő; kis- és középvállalkozások ügyvezetője I.; kis- és középvállalkozások ügyvezetője II.; logisztikai- és szállítmányozási ügyintéző; műszaki informatikus; pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás); pénzügyi-számviteli ügyintéző; turisztikai szervező, értékesítő.

Természetesen a szakembereink a vizsgák helyszínét előzetesen fertőtlenítik majd. Mindenkinek sikeres vizsgát!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Mai RaDar: mitől sikeresek a rosszak?
2020. Július 01. / 09:00

Mai RaDar: mitől sikeresek a rosszak?

Élet + forma
Hogy művelje és őrizze: a Környezetvédelmi világnapra
Élet + forma
Hegyi Iván: Kinizsi a Fradi ellen
2020. Június 29. / 13:43

Hegyi Iván: Kinizsi a Fradi ellen

Kommentek