Egy zsidómentő akció Budapesten: Szabadtéri kiállítás és tárlatvezetés

2022. Augusztus 07. / 21:09


Egy zsidómentő akció Budapesten: Szabadtéri kiállítás és tárlatvezetés

Zsidó Kulturális Fesztivál kísérő programjaként tekinthetik meg a „Menedék a viharban – Egy zsidómentő akció Budapesten” című szabadtéri kiállítást a „Cipők a Duna-parton” holokauszt-emlékműnél (Budapest, V. kerület, id. Antall József rakpart.) A kiállítás 2022. szeptember 8-a és október 14-e között látogatható.

A hivatalos megnyitó előtt egy nappal, azaz szeptember 7-én, szerdán este 6 órakor a kiállítás tárlatvezető kalauzolásávan tekinthető meg magyar és angol nyelven. A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációköteles: jelentkezni az info@carl-lutz.com e-mail címen lehet.

Ismerkedjenek meg – mindössze pár lépésre a cipők emlékművétől, a Duna partján – egy hihetetlen mentőakció történetével, amelyet Carl Lutz svájci konzulhelyettes kezdeményezett 1944 Budapestjén!

cipők-kiallitas-svájc.jpg

A budapesti zsidó ellenállás résztvevőinek, más semleges államok és a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek segítségével több tízezernyi budapesti zsidót sikerült megóvni. Ez volt a holokauszt legkiterjedtebb, legnagyszabásúbb embermentési kísérlete. A kétnyelvű kiállítást tavaly lehetett először megtekinteni Svájcban.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Kedves Olvasóink!
2023. Augusztus 28. / 10:09

Kedves Olvasóink!

Megemlékezések
Meghívó – Mártírjainkra emlékezünk a Kozma utcai temetőben