Egy zsidómentő akció Budapesten: Szabadtéri kiállítás és tárlatvezetés

2022. Augusztus 07. / 21:09


Egy zsidómentő akció Budapesten: Szabadtéri kiállítás és tárlatvezetés

Zsidó Kulturális Fesztivál kísérő programjaként tekinthetik meg a „Menedék a viharban – Egy zsidómentő akció Budapesten” című szabadtéri kiállítást a „Cipők a Duna-parton” holokauszt-emlékműnél (Budapest, V. kerület, id. Antall József rakpart.) A kiállítás 2022. szeptember 8-a és október 14-e között látogatható.

A hivatalos megnyitó előtt egy nappal, azaz szeptember 7-én, szerdán este 6 órakor a kiállítás tárlatvezető kalauzolásávan tekinthető meg magyar és angol nyelven. A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációköteles: jelentkezni az info@carl-lutz.com e-mail címen lehet.

Ismerkedjenek meg – mindössze pár lépésre a cipők emlékművétől, a Duna partján – egy hihetetlen mentőakció történetével, amelyet Carl Lutz svájci konzulhelyettes kezdeményezett 1944 Budapestjén!

cipők-kiallitas-svájc.jpg

A budapesti zsidó ellenállás résztvevőinek, más semleges államok és a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek segítségével több tízezernyi budapesti zsidót sikerült megóvni. Ez volt a holokauszt legkiterjedtebb, legnagyszabásúbb embermentési kísérlete. A kétnyelvű kiállítást tavaly lehetett először megtekinteni Svájcban.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek