Címkék

Zsidó Kulturális Fesztivál

Kultúra / 2024. Július 05. / 10:00

Zsidó Kulturális Fesztivál: Már kaphatók a jegyek a Dohány-zsinagógába

Ha nem akarnak lemaradni Dés László, Illényi Katica, Kern András, Rhoda Scott, valamint a Budapest Klezmer Band és a Swing à la Django koncertjeiről, akkor biztosítsák be a helyüket jó előre! Hiszen elindult a jegyértékesítés az idei Zsidó Kulturális Fesztiválnak a Dohány utcai zsinagógában tervezett programjaira.

Kultúra / 2023. Szeptember 13. / 14:29

Köszönjük, hogy velünk ünnepelték a jubileumi zsidó fesztivált!

Tegnap véget ért a 25. Zsidó Kulturális Fesztivál, de az ünnepi rendezvénysorozat emlékezetes előadásainak hangjai még itt visszhangoznak a fülünkben. Köszönjük mind a visszatérő, mind az új látogatóinknak, hogy velünk ünnepeltek színezüstben, köszönjük a művészeknek, hogy elfogadták meghívásunkat, s köszönjük a szervezők, hangosítók, segítők, biztonságiak munkáját is.

Kultúra / 2023. Szeptember 07. / 15:36

Zúgott a vastaps a Binah Orchestra világpremierjén a Dohányban

Aki ott volt, az tanúsíthatja: a jelenleg is zajló 25. Zsidó Kulturális Fesztivál keretében kivételes és rendkívüli zenei élményben volt részünk a Binah Orchestra előadásában. A Dohány utcai zsinagóga közönsége egészen eredeti, újszerű ás soha nem hallott hangszerelésben hallhatott nemcsak zsidó dalokat, hanem rock világslágereket is. Gratulálunk Leonyid Gutkin producernek!

Kultúra / 2023. Szeptember 04. / 08:30

Varázslat a cselló nagymesterétől a Frankelben

A 25. Zsidó Kulturális Fesztivál keretében adott koncertet Banda Pál csellóművész tegnap este a Frankel Leó úti zsinagógában. Két Bach-művet és egy Popper-darabot játszott, óriási élmény volt, s csak egyetlen aprócska negatív észrevételünk volna: a hangversenynek sajnos vége lett. Pedig Banda Pált éjfélig is elhallgattuk volna, pláne, ha olyan remekműveket játszik, mint Poppertől a Polonaise!

Hírek, lapszemle / 2023. Szeptember 03. / 21:24

Gyöngyös: ,,A helyi hitközségnek köszönhetően nem tűnt el a zsidó élet"

A ma Budapesten megkezdődött 25. Zsidó Kulturális Fesztiválhoz csatlakozva megrendezték a Heves vármegyei Gyöngyös első zsidó fesztiválját. A mai rendezvényt dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke nyitotta meg, a negnyitón többek között beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is.

Kultúra / 2023. Augusztus 31. / 16:47

Zsidó Kulturális Fesztivál Gyöngyösön is

A Gyöngyösi Zsidó Hitközség, a Barankovics István Izraelita Műhely Egyesület, a Magyarországi Zsidó Hitközség (Mazsihisz) és a Zsidó Kulturális Fesztivál sok szeretettel vár minden érdeklődőt 2023. szeptember 3-án, vasárnap a Gyöngyösön megrendezésre kerülő Gyöngyösi Zsidó Kulturális Fesztivál programjára.

Élet + forma / 2023. Augusztus 28. / 20:55

VI. Tolerancia Kupa és Családi nap

Felekezetek közötti nemes versengés, családi nap és Rumbi Tanház a futballpályán 2023. szeptember 3-án, vasárnap reggel 9 órától, a 25. Zsidó Kulturális Fesztivál kisérőprogramjaként a Merkapt Maraton Sportcentrumban (Budapest X. kerület, Maglódi út 12/A.)

Kultúra / 2022. Augusztus 24. / 20:56

Különlegességek az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon

A szeptember 4-én kezdődő Zsidó Kulturális Fesztiválon olyan produkciókkal is készülünk, amelyek a maguk nemében igazi különlegességek. Először is lesz két ősbemutató: az egyik az Emberszag című film-szín-játék, a másik pedig a Forró csokoládé című zenés komédia; s ugyancsak rendkívülinek ígérkezik a 4 világ, 4 évszak című est, amelyen a klezmer, a romantika, a zsidó liturgia és a barokk zenei világai találkoznak.

Kultúra / 2022. Augusztus 18. / 16:50

Ha Zsidó Kulturális Fesztivál, akkor: klezmer a négyzeten!

A Zsidó Kulturális Fesztivál kihagyhatatlan eleme a klezmer, vagyis a kelet-európai térség zsidóságának világhírű dallamokkal teli népzenéje. A mostani fesztiválunkon négy klezmeres programunk is lesz, fellép nálunk Klezmerész Janicsák Vecával, Falusi Mariann Darvas Kristóffal és művésztársaival, valamint az elmaradhatatlan Budapest Klezmer Band és a Sabbathsong Klezmer Band. Ne feledjék: életörömre hangolunk!

Kultúra / 2022. Augusztus 16. / 14:32

Felhők szárnyán – argentin gitárművész és izraeli magyar operaénekes találkozása

Az idei Zsidó Kulturális Fesztivál két vidéki helyszínnel is bővül: Pécsett és Nagykanizsán az idei fesztivál kisérőprogramjaként kínálunk különleges komolyzenei programot kedves közönségünknek.

Kultúra / 2022. Augusztus 14. / 16:23

Müller Péter Sziámi és művészbarátai: Szeretni még…!

Még ma éjjel boldoggá tehetsz címmel lépnek színpadra Müller Péter Sziámi és művészvendégei, Szakcsi Lakatos Béla és Gubik Petra a Zsidó Kulturális Fesztiválon. Műsoron többek között Boris Vian, Leonard Cohen, Édith Piaf, George Gershwin, Seress Rezső művei szerepelnek, de a művészektől elhangzanak majd saját művek is. Remek műsor lesz, amelyről Sziámi azt nyilatkozta: „én mindent odateszek!”.

Kultúra / 2022. Augusztus 14. / 13:57

Zsidó Kulturális Fesztivál Szegeden is

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók mellett kiállítás várja az érdeklődőket augusztus végétől november közepéig a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválon.