A Mazsihisz támogatja az európai kisebbségek önrendelkezésének erősítését

2020. Február 18. / 20:02


A Mazsihisz támogatja az európai kisebbségek önrendelkezésének erősítését

A zsidóság elnyomott kisebbségként élt Egyiptom országában, amire 2000 év óta szüntelenül emlékezünk. Bár soha nem állunk a szeparatizmus mellé, de támogatjuk a kisebbségek minél erősebb önrendelkezését – bármely nemzeti kisebbségről legyen szó, székelyről, magyarról, vagy más európai nemzetéről egyaránt. Támogatásunkkal részei vagyunk a magyar kormánytagoktól a főpolgármesterig érő konszenzusnak.

Európai polgári kezdeményezés tűzte ki céljául, hogy az őshonos európai kisebbségek közvetlenül Brüsszelből, a nemzeti kormányoktól függetlenül is kaphassanak a jövőben uniós, kohéziós pénzeket. Ha sikerrel járnak, az Európa-szerte erősíti a kisebbségeket.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vallási közösségként kerüli a pártpolitikai-hatalmi kérdésekben történő állásfoglalást, alapvető kiemelten fontos értékrendi kérdésekben azonban részt kíván venni a fontos társadalmi vitákban. Ezért arra bíztatjuk híveinket, támogassák aláírásukkal a kezdeményezést, amely mögé Varga Judit és Gulyás Gergely miniszterek mellett odaállt Karácsony Gergely főpolgármester is.

A Tóra azt tanítja, szeressük a közöttünk élő kisebbségeket és ezt tanítja számunkra a zsidó történelem is. Mi pedig igyekszünk hűek maradni a Tórához és őseink emlékéhez.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Közös ima egy debreceni lakásban
2020. Május 26. / 20:40

Közös ima egy debreceni lakásban

Kommentek