Újra bekerült a magyar származású Orit Farkash-Hacohen a kneszetbe

2019. Szeptember 18. / 16:07


Újra bekerült a magyar származású Orit Farkash-Hacohen a kneszetbe

A kék-fehér pártszövetség színeiben áprilisban jutott be az izraeli törvényhozásba Orit Farkash-Hacohen, aki  a tegnapi választáson újra képviselő lett. A politikus Shoshana Farkash (Farkas Zsuzsanna) és Michael Farkash (Farkas Mihály) gyermekeként 1971-ben született Petah Tikvában.


A kedden lezajlott izraeli törvényhozási választáson ismét bejutott a 120 tagú kneszetbe a magyar származású  Orit Farkash-Hacohen, aki 1971-ben született Petah Tikvában. A férjével négy gyermeket nevelő, Jeruzsálemben élő politikus korábban évekig ügyvédként is dolgozott, majd 2003-ban került az izraeli állami elektromosenergia-felügyelethez. Ennek 2011-ben lett a vezetője, de 2015-ben a kormány menesztette.

f.jpg

Orit Farkash-Hacohen idén áprilisban jutott be az izraeli törvényhozásba, s tegnap újra képiselő lett. A parlament honlapján lévő önéletrajza szerint azért politizál, mert hisz a változásban és a reményben, s azzal a céllal dolgozik, hogy a közjólétre  fókuszáló politika pozitív hatást érjen el az emberek életében. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Volt kitől örökölni a tehetséget
2019. Szeptember 04. / 11:38

Volt kitől örökölni a tehetséget

Megemlékezések
Fájdalom és remény: a hallei gyilkosságokról
Kultúra
Auschwitz világa a szembenézés hiányában

Kommentek