Zsidózás harsogott a 4-6-os megállójában egy hangszóróból a Blahán

2022. Július 11. / 16:49


Zsidózás harsogott a 4-6-os megállójában egy hangszóróból a Blahán

Ha Tomcat lenne a miniszterelnök, akkor tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel, a más véleményűeket pedig karóba húznák fekete ruhás halálbrigádok”. Többek között ez harsogott ma a budapesti Blaha Lujza téri villamosmegállóban – írja a Telex.hu hírportál.

Egy olvasónk jelezte, hogy a villamosmegállóban az egyik reklámtábla fölötti hangszóróból furcsa felvételeket lehet hallani. A Telex is kiment a helyszínre, és a Nyugati pályaudvar irányába közlekedő villamos megállójában valóban ott volt egy fekete hangszóró, amiből elég nagy hangerővel szóltak egyelőre beazonosítatlan hátterű, főként zsidózós szövegek – írja a lap.

Amikor a Telex munkatársa kiment a Blaha Lujza térre, a BKV–BKK emberei már a helyszínen voltak, és azt mondták, nem hozzájuk tartozik a hangszóró. Egyelőre nem lehet tudni, kinek az akciójáról van szó. Nem szóltak folyamatosan a felvételek, többnyire csak akkor, amikor begördült egy villamos és szálltak le róla az emberek.

Kétféle szöveg ismétlődött. Az egyik egy rövidebb felvétel volt, amelyen arról esett szó, mi lenne, ha Tomcat, az utóbbi időben újra aktív radikális aktivista lenne a miniszterelnök, amire az a válasz érkezett, hogy akkor tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel”, a „más véleményűeket” pedig „karóba húznák fekete ruhás halálbrigádok”. A másik felvételen pedig valaki arról beszélt, hogy a rendőrségi és ügyészségi vezetők között többen is zsidók – olvasható a lap tudósításában.

Azt írják, egyelőre nem lehet tudni, hogy ki és miért szervezte meg az akciót. A lap kérdéseket küldött a rendőrségnek és az Europeum bevásárlóközpontnak is, ugyanis az egyik felvétel elején a hekkelés miatt a cég neve is elhangzott, a hangszóró pedig az áruház hirdetése fölé volt elhelyezve. A BKV-nak is küldtek kérdést, ők illetékesség hiányában továbbították a megkeresést a Fővárosi Önkormányzatnak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a sugárzott szöveg tartalmát.

A Telex.hu cikke teljes terjedelmében itt érhető el.

(Címlapkép: Bozzay Balázs / Telex)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek