Varga Judit: az EU Tanácsa elé kerül az antiszemitizmus ügye

2020. November 04. / 18:41


Varga Judit: az EU Tanácsa elé kerül az antiszemitizmus ügye

„Kezdeményezésemre az Európai Unió Tanácsa november 10-én vitát folytat az antiszemitizmus elleni küzdelemről. Nem halogatható tovább annak vizsgálata, hogyan lehetne jobban megvédeni a zsidó közösségeket és garantálni a zsidó emberek biztonságát az antiszemitizmus minden formájával szemben" – jelentette be ma a magyar igazságügyi miniszter.


Hetvenöt évvel a holokauszt borzalmai után ismét antiszemita támadások és gyűlöletbeszéd fenyegetik az Unió alapértékeit. Az atrocitások riasztóan emelkedő száma azt mutatja, hogy a nyugat-európai államokban az antiszemitizmus új hulláma van kibontakozóban – így kezdődik Varga Judit igazságügyi miniszter közleménye, amelyet a politikus a Facebook-oldalán tett közzé.

Mint írja: „kezdeményezésemre az Európai Unió Tanácsa november 10-én vitát folytat az antiszemitizmus elleni küzdelemről. Nem halogatható tovább annak vizsgálata, hogyan lehetne jobban megvédeni a zsidó közösségeket és garantálni a zsidó emberek biztonságát az antiszemitizmus minden formájával szemben, legyen az politikai vagy vallási indíttatású, jelentsen az fizikai támadást vagy verbális agressziót, történjék az a virtuális térben vagy a való világban".

A tárcavezető szerint „együtt kell működnünk a zsidó közösségekkel és a társadalmi szervezetekkel az antiszemita cselekmények megelőzése és nyomon követése érdekében – azért, hogy biztonságban élhessünk". 

„Határozott üzenetet kell küldenünk Európa-szerte a zsidó közösségek tagjainak: védelmük kiemelten fontos az Európai Unió és tagállamai számára" – közölte Varga Judit.

(Fotó: Varga Judit/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek