Merron bárónő: a brit zsidó közösségből a Lordok Házába

2021. Április 15. / 19:28


Merron bárónő: a brit zsidó közösségből a Lordok Házába

A Lordok Házának tagja lett Gillian Merron bárónő, a brit zsidóságot tömörítő ernyőszervezet, a Board of Deputies of British Jews volt igazgatónője. Merron 1997 és 2010 között az alsóház munkáspárti képviselője, 2009-2010-ben pedig egészségügyi miniszter volt Nagy-Britanniában. 


Gillian Merron a mai naptól a Lordok Házának tagja. Merron a brit zsidó ernyőszervezet, a Board of Deputies igazgatója volt 6 éven keresztül, ezen kívül a brit Munkáspárt parlamenti képviselője 1997 és 2010 között. Merron mindig is odaadóan és sok szeretettel dolgozott a brit zsidó közösség érdekében, azonban elfoglaltsága miatt idén megvált ebbéli posztjaitól.

Marie van der Zyl, a Board of Deputies elnöke szívhez szóló üzenetet küldött Merronnak sok éves fáradhatatlan munkáját megköszönve. Jim Knight, Weymouth lordja elmondta: „Gilliant rengetegen tisztelik a parlamentben a brit Alsóházban és a Board of Deputies-ban végzett munkája miatt. Bizonyára hamar megtalálja helyét a Lordok Házában és mindannyian várjuk a haza szolgálatában végzendő közös munkát”. 

(Forrás: The Times of Israel. Fordította: Dési Tamás)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Melletted állunk, Izrael!
2021. Május 13. / 16:48

Melletted állunk, Izrael!

Hírek, lapszemle
Az OR-ZSE nyitott és befogadó szellemű intézmény

Kommentek