Ma kezdődik a zsidógyűlölő ámokfutó büntetőtárgyalása Németországban

2020. Július 21. / 10:56


Ma kezdődik a zsidógyűlölő ámokfutó büntetőtárgyalása Németországban

A neonáci Stephan Balliet tavaly októberben, Jom Kippur idején támadta meg a hallei zsinagógát: gránátot dobott be, majd robbantással próbálkozott. Nem sikerült bejutnia a zsinagógába, és ámokfutásba kezdett: lelőtt két járókelőt és többeket megsebesített, gránátot hajintott egy kebabos büfébe, menekülés közben elrabolt egy taxit. Összesen 13 bűncselekménnyel vádolják, életfogytiglant kaphat.


A 28 éves Stephan Balliet a tavaly októberben a hallei zsinagóga ellen elkövetett támadását, majd azt követő ámokfutását élőben közvetítette az interneten, így pontosan lehet tudni, hogy mi motiválta, hiszen folyamatosan gyalázta a zsidóságot és a bevándorlókat. Jom Kippur idején 52-en tartózkodtak a hallei zsinagógában, rettenetes belegondolni, hogy ha Ballietnek sikerül bejutnia az épületbe, akkor a mészárlásnak hány ártatlan ember eshetett volna áldozatul.

A Magdeburgban ma kezdődő tárgyalás-sorozat folyamán 147 tanút hallgatnak meg, a vádlottat többek között két emberöléssel és 68 rendbeli emberölés kísérletével vádolják. A bíróság minden bizonnyal súlyosító körülményként fogja értékelni, hogy Balliet eddig nem mutatott megbánást, sőt, sajnálkozott, hogy egy zsidót sem sikerült megölnie. 

(Fotó: Bild)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek