Hidvéghi Balázs: „Magyarországon biztonságban élnek a zsidó polgártársaink”

2020. Február 13. / 15:19


Hidvéghi Balázs: „Magyarországon biztonságban élnek a zsidó polgártársaink”

„Büszkék lehetünk arra, hogy Európában az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország, ellentétben számos olyan nyugat-európai országgal, ahonnan tömegesen vándorolnak el, vagy készülnek kivándorolni a régóta ott élő zsidó családok” – mondta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban.


Az európai zsidóság biztonságával kapcsolatos aggodalmakra okot adó nyugat-európai fejlemények egyértelmű oka a megnövekedett illegális migráció, amely a Közel-Kelet konfliktusait importálja a kontinensre azáltal, hogy Európa tömegesen enged be muzulmán bevándorlókat, akik aztán zsidó emberekre támadnak – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő tegnap Strasbourgban. 

Az Európai Parlament plenáris ülésének az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni küzdelemről folytatott vitájához kapcsolódóan, magyar újságíróknak adott nyilatkozatában a képviselő hangsúlyozta: a zsidókat érő támadások indokolják, hogy nem szabad megengedni az illegális bevándorlást Európába. 

hidvé.jpgStrasbourgi fotó a képviselő Facebook-oldaláról

 „Magyarországon biztonságban élnek a zsidó polgártársaink, nem kell félniük attól, hogy támadás éri őket az utcán” – fogalmazott. Az antiszemitizmus elfogadhatatlan, a második világháborút követően pedig különösen a zéró tolerancia lehet a megfelelő hozzáállás – tette hozzá.  Kijelentette, minden olyan „álságos vádat és hazugságot”, amelyek szerint a magyar kormány antiszemita lenne, Magyarország visszautasít. A parlamenti vita során az erre irányuló állítások olyan bevándorláspári, szélsőségesen liberális politikus részéről hangzottak el, akik mindennel támadják Magyarországot, a valóságtól és a kormány előremutató lépéseitől függetlenül. 

„Büszkék lehetünk arra, hogy Európában az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország, ellentétben számos olyan nyugat-európai országgal, ahonnan tömegesen vándorolnak el, vagy készülnek kivándorolni a régóta ott élő zsidó családok azért, mert nem érzik azt, hogy az állam meg tudná védeni őket” – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek