Egy ég alatt: új kezdeményezés az eltérő kultúrák tiszteletére

2021. Május 27. / 15:18


Egy ég alatt: új kezdeményezés az eltérő kultúrák tiszteletére

Az „Egy ég alatt – Alapítvány a kultúra sokszínűségéért" elnevezésű kezdeményezés célja, hogy valamilyen erre utaló elnevezéssel, jelképes gesztussal elismerjék és jutalmazzák azon települések tevékenységét, erőfeszítéseit, lakóinak és intézményeinek összefogását, amelyek biztosítják a különféle eredetű kulturális hagyományaik megőrzését, átörökítését, gazdagítását.


Magyarországon kezdetektől fogva természetes az ország különféle vidékein és a tágabb történelmi tájban együtt élő népek kultúrájának és hagyományainak közeli szomszédsága, kapcsolatai, kölcsönös tisztelete. Ezért kezdeményeztük néhányan, hogy elindítunk egy új kezdeményezést „Egy ég alatt – Alapítvány a kultúra sokszínűségéért” elnevezéssel – olvasható a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) honlapján

480802_481761358541000_583700123_n.jpg

A kezdeményezés elindítói és az Alapítvány Kuratóriumának tagjai: Batta András, Csorba László, Eppel János, Fehér László, Gerendai Károly, Hegedűs D. Géza, Kirschner Péter, Mikecz Péter, Sebő Ferenc, Szűcs Móni, Takáts Annamária.

(Címlapkép: Boldogkőváralja. Fotó: Elstef/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
A Mazsihisz és önkéntesei a járvány ellen (videó)

Kommentek