Eddig 100 százalékig hatékony volt a koronavírus elleni izraeli gyógyszer

2021. December 26. / 13:33


Eddig 100 százalékig hatékony volt a koronavírus elleni izraeli gyógyszer

Mind a tizennyolc,  közepes vagy súlyos tünetekkel kórházba szállított koronavírusos beteg felépült, akit az izraeli Amorphical biotechnológiai vállalat Amor-18 gyógyszerével kezeltek, a betegeket néhány napon belül haza is engedték. Ám 19 embernek placebót adtak, közülük hatot intenzív osztályra kellett szállítani, ketten meghaltak – összegzi a The Jerusalem Post írására hivatkozva az Izraelinfo.com.


A vizsgálatot a cfati Ziv Medical Centerben végezték, és a koronavírus-osztály igazgatói, dr. Kamal Abu Jabal és dr. Nashat Abu Saleh vezették. Kísérleti ellátás keretében két másik nagyon súlyos állapotú beteg kapott gyógyszert, mindketten felépültek és hazaengedték őket. „Mivel a gyógyszerrel kezelt betegek néhány napon belül felépültek és hazaengedték őket, ez 100 százalékos sikernek tekinthető” – mondta Abu Saleh.

Az Amor-18-at – amelynek fő összetevője az amorf kalcium-karbonát (ACC) – szájon át vagy inhalálással adták be. Amint azt a vállalat kifejtette, az ACC képes módosítani a savas pH-változásokat minden egyes sejt körül. Ezek a változások befolyásolják a koronavírus azon képességét, hogy behatoljon a sejtekbe és szaporodjon. Ez lehetővé teszi, hogy a gyógyszer megakadályozza a vírus terjedését, és ezáltal a betegek állapotának romlását.

„Izgatottak vagyunk a klinikai vizsgálat eredményei miatt, amelyek valódi reményt adnak a koronavírusos betegek számára Izraelben és szerte a világon, és különösen biztatóak ezekben a napokban, az ötödik hullám és az omikron variáns kezdetével” – mondta az Amorphical vezérigazgatója, Joszi Ben.

Az Izraelinfo.com teljes cikke ITT olvasható.

(Címlapkép: Amorphical/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Háromnapnyi élő klezmer – Cfát Klezmer Fesztivál
Élet + forma
Izraeli győzelem Münchenben az Atlétikai Európa-bajnokságon
Hírek, lapszemle
Zsidózás a Blahán: folyik a nyomozás, gyanúsított még nincs