Bocsánatkérést követel Izrael a CNN műsorvezetőjétől, amiért a Trump elnökséget a kristályéjszakához hasonlította

2020. November 17. / 13:58


Bocsánatkérést követel Izrael a CNN műsorvezetőjétől, amiért a Trump elnökséget a kristályéjszakához hasonlította

A CNN sztárműsorvezetője Christiane Amanpour múlt pénteken, a Kristályéjszaka zsidóellenes programjáról emlékezett meg, majd párhuzamot vont a náci rezsim és Donald Trump négyéves elnöksége között. Az izraeli diaszpóraügyi miniszter azonnali bocsánatkérésre szólította fel a műsorvezetőt – írja a Hetek.hu.

Nagy port kavartak a zsidó államban Amanpour kijelentései, mellyel gyakorlatilag leszögezte, hogy Trump és a nácik is a tényeket, a tudást és a történelmet támadták.

Az izraeli hatóságok mély felháborodásuknak adtak hangot és bocsánatkérést követeltek a CNN-tól, miután sztárműsorvezetőjük a Trump-kormány és a náci rezsim közötti hasonlóságokra igyekezett rámutatni. Az ominózus műsorra november 13-án pénteken került sor, pár nappal a kristályéjszaka emléknapja után.

A kristályéjszaka megtervezett és irányított, országos zsidóellenes erőszakhullám volt a náci Németországban 1938. november 9–10-én. A zavargások során több tucat zsidót megöltek, zsinagógák és zsidó üzletek százait rombolták le, gyújtották fel, de a rendőrség nem avatkozott az eseményekbe. Nevét a betört kirakatokból széthulló szilánkokról kapta.

Amikor a kristályéjszakáról beszélt, kijelentette, hogy a nácik a tényeket, tudást, történelmet és bizonyítékokat támadták, amikor könyveket égettek.

„Donald Trump napjainkban ugyanezen értékek ellen vívott négy éves harca után a Biden-Harris csapat ígéretet tett a normálishoz való visszatérésre.”

Az összehasonlítás azonban nem kerülte el az izraeli külügyet és a diaszpóraügyi minisztériumot, ahonnan több felszólítás is érkezett a médiaórás felé, követelve, azonnal kérjen bocsánatot.

A teljes írás ide kattintva olvasható el

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek