Az arab világ hősként gyászolja a beduinokat megmentő zsidó férfit

2020. Július 07. / 19:29


Az arab világ hősként gyászolja a beduinokat megmentő zsidó férfit

A muszlim világban Michael Ben Zikri a zsidó-arab együttélés szimbólumává vált azután, hogy az izraeli külügyminisztérium perzsa és arab nyelven is közzétette a történetét. A 45 éves, három gyermekes zsidó férfi pár napja egy beduin család fuldokló tagjait kimentette a dél-izraeli Sikuma víztározóból,  ő maga azonban vízbe fulladt. Ember és ember között nincs különbség – írta egy iraki kommentelő.


Az arab és muszlim világban sokakat megrázott a híre, hogy egy 45 éves zsidó férfi, Michael Ben Zikri az élete árán mentett meg a haláltól egy beduin családot az Izrael déli részén fekvő Sikuma víztározónál. A tragédia múlt pénteken történt, Ben Zikrinek köszönhetően három gyermek és a nagynénjük menekült meg a vízbefúlástól. 

ben.jpgMichael Ben Zikri

Egy szaúdi kommentelő a Koránra hivatkozva azt írta, hogy aki megment egyetlen lelket, az egész emberiséget menti meg. Egy egyiptomi internetező azt írta, hogy a politikai különbségek dacára nincs köztünk vita az emberségességről, egy iraki kommentben pedig az olvasható: ilyen Izrael szerető és segítőkész népe.

A zsidó férfit vasárnap temették el Ashkelonban, temetésére sokan elmentek Hurából, ahol az általa megmentett beduin család is él. Gyászszertartásán egyik gyerekkori barátja, Jákov Avitan izraeli vallásügyi miniszter búcsúztatta, aki azt mondta róla: ha valaki bajba került, Michael volt az első, aki a segítségére sietett. Hozzátette, hogy ami múlt pénteken történt, nem csupán egy hősies tett volt, hanem az ő életének a lényege: azaz elsőként ugrani a vízbe másokért.

(Címlapkép: Ben Zikri sírja. Fotó: Roee Idan)

Forrás: Ynetnews.com 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Eltemették Sas Józsefet a Kozma utcai temetőben
Élet + forma
Online bridzsverseny hanuka alkalmából
2020. December 06. / 17:12

Online bridzsverseny hanuka alkalmából

Kommentek