Antiszemita agresszió: eszméletlenre vertek egy zsidó férfit Párizsban

2020. Augusztus 11. / 19:04


Antiszemita agresszió: eszméletlenre vertek egy zsidó férfit Párizsban

Egy 29 éves zsidó férfi éppen útban volt szülei lakása felé, amikor a liftben két ismeretlen rátámadt, piszkos zsidónak nevezték és ütlegelni kezdték – írja a Jewish Telegraphic Agency (JTA) cikkére hivatkozva a Szombat. A David S. néven azonosított áldozat kisebb sérüléseket szerzett az arcán és a nyakán.


Az eset a megtámadott férfi szüleinek lakóházában történt, ahol két fekete férfi követte őt a liftbe. „Piszkos zsidó, piszkos zsidó, te kurafi, most meghalsz, piszkos zsidó!” – mondták a támadók a 18. emeletre érve és addig ütlegelték, amíg a lift felfelé tartott. Majd amikor kinyílt a liftajtó, a támadók elmenekültek. A férfi az ütésektől percekig eszméletlenül feküdt a földön.

Mindezt az áldozat mondta el a rendőrségnek, valamint a BNVCA nevű civil szervezetnek, mely az antiszemita incidenseket regisztrálja.   Az eset Párizs 19. kerületében történt, ahol sok zsidó él. 

Az orvosi vizsgálat szerint a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a JTA cikke hozzáteszi: Franciaországban az ítélet kiszabásakor számításba veszik azt is, hogy az áldozat mennyi ideig lábadozik. 

(Címlapkép: jellegzetes lakóépület Párizs 19. kerületében, ahol az eset történt. Fotó: Xavier Testelin/Gamma-Rapho/Getty Images)

(Forrás: a SZOMBAT és a JTA cikke alapján)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Egy botanikus a Biblia növényeiről: „Isten titkai maradnak”
Megemlékezések
Ma 76 éve, hogy a nyilasok a Dunába lőtték Richter Gedeont

Kommentek