A magyar kormány jó kapcsolatra törekszik az új izraeli vezetéssel

2021. Június 24. / 16:48


A magyar kormány jó kapcsolatra törekszik az új izraeli vezetéssel

Magyarország nyitott arra, hogy a jó államközi együttműködést az új izraeli kormánnyal is folytassa – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma a Kormányinfó elnevezésű, heti rendszerességgel megtartott kormányzati sajtótájékoztatón.


Belpolitikai és más jellegű külpolitikai kérdések mellett a mai Kormányinfón szóba került az a kérdés is, hogy a magyar kormány milyen kapcsolatra törekszik a Naftali Bennett miniszterelnök által vezetett új izraeli kabinettel, mire Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: Magyarország nyitott arra, hogy a jó államközi együttműködést az új izraeli kormánnyal is folytassa.

A tárcavezető egyúttal kizártnak nevezte, hogy a Fidesz az Európai Parlamentben közös frakcióba üljön az Alternatíva Németországért nevű párttal. Ennek azért van jelentősége, mert az Alternatíva Németországért (Alternative für Deutschland – AfD) olyan konzervatív, középjobb, de sokak által populistának tartott párt, amely EU-szkeptikus, támogatja az eurózóna feloszlatását, továbbá ellenzi a bevándorlást és a melegházasságot.

(Az MTI híre alapján. Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek