Suhangyalok: segítsünk Szenthe Antóniának, hogy segíthessen!

2020. Szeptember 07. / 12:03


Suhangyalok: segítsünk Szenthe Antóniának, hogy segíthessen!

Szerző: Kácsor Zsolt

A SUHANJ! Alapítvány adománygyűjtő sportolói jótékony célra ajánlják föl egy-egy versenyüket annak érdekében, hogy a táv legyőzésével egyúttal egy jó ügyet is támogassanak. A „suhangyalok" közé csatlakozott Szenthe Antónia,  a Mazsihisz dolgozója is, aki alig egy hónap múlva, október 3-án azért teljesít egy távot, hogy legalább 105 ezer forintot gyűjtsön össze az alapítványnak. A pénz 90 százaléka már összegyűlt!


A SUHANJ! Alapítvány 2010 óta működő civil, non-profit szervezet, egy integratív sportklub, mozgalom és közösség, amelynek révén mozgásukban korlátozottak és épek együtt sportolnak elkötelezett önkéntesek és amatőr sportolók segítségével. Az alapítvány rendszeres edzéslehetőséget biztosít látás- és mozgássérülteknek több sportágban, és önkéntesei közösen indulnak futó-, úszó- és triatlon versenyeken fogyatékkal élő résztvevőkkel.

A szervezet tevékenységét adománygyűjtő önkéntesek segítik, olyan „suhangyalok", egyszerűen szólva jó emberek, akiknek a szíve és lelke nélkül előbb-utóbb minden közösség elhal. Ilyen jó ember Szenthe Antónia is, mindannyiunk Toncsija, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) dolgozója, aki ezekben a napokban és hetekben arra készül, hogy október 3-án jótékonysági sétára induljon a SUHANJ! Alapítványért. 

Mint a szervezet honlapján Toncsi írja: „A két órás reggeli sétán 105 méter szintkülönbséget fogok megtenni. Igaz, nem túl sok ahhoz képest, hogy egyszer megmásztam a Kilimandzsárót is, de remélem, elegendő ahhoz, hogy legalább 105 000 forintnyi adományt sétáljak össze az Alapítványnak, esetleg még többet is. Ha teheted, legyél te az egyik a 105 ember közül, aki magára vállal egy-egy méter szintkülönbséget, és 1000 forinttal támogatja a célomat! Ha pedig módodban áll, légy bőkezű! Akár sokat, akár keveset, adni mindenképpen jó".

Az alapítvány honlapján olvasható tájékoztatás szerint Toncsi 105 ezer forintos vállalásából 94 ezer forint már összegyűlt. Köszönet minden adományozónak és persze Szenthe Antóniának! Szorítunk neki!

(Címlapkép: Suhangyalok.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek