Összefogás a jóért: rabbi és rabbinő, moszlim és ortodox zsidó együtt épít

2019. November 20. / 13:37


Összefogás a jóért: rabbi és rabbinő, moszlim és ortodox zsidó együtt épít

A napokban nagy, az egész országra és minden egyházra kiterjedő Micva Nap volt Londonban, amelyen részt vett az ortodox főrabbi, az ajatollah, a reformközösség vezetői, zsidók, keresztények, moszlimok együtt. Ilyennek kéne lennie a világnak – mondta az országos főrabbi, Ephraim Mirvis. 


Moszlim szociális otthon csinosításán dolgoztak együtt zsidó és moszlim hívek és vallási vezetők a hagyományos londoni zsidónegyedben, Golders Greenben, annak ellenére, hogy nemrég még sokan ellenezték, hogy moszlim intézményeknek adjon otthont a negyed. 

Az események túlmutattak önmagukon ebben az esetben, hogy az Egyesült Királyságot és a zsidó közösséget is rengeteg politikai szorongás tartja hatalmában. A Brexit kérdése, az előrehozott választások és a zsidóság dilemmái. A konzervatívok megválasztása bizonyossá teszi a Brexitet, a Munkáspárt jelenlegi vezetése pedig a zsidó közösség nagy többsége szerint elszabadította és passzívan tűri a szervezetben az antiszemitizmust, a zsidó újságok jobbára ezzel a kérdéssel foglalkoznak. 

Al-Khoei Islamic Centre planting project 1 - by Yakir Zur.jpg

Ezúttal azonban a fő téma, ha rövid időre is, a bizalom és az együttműködés távlati reménye volt, Golders Green képviselőjelöltjei minden pártból igyekeztek részt venni az eseményen és Sadiq Khan polgármester is köszöntötte a felekezetközivé vált, zsidó kezdeményezésre indult – ezt a neve is mutatja – Micva Napot, amelyet szerte az országban megtartottak, fókuszában a zöld politika kérdései, a bolygó védelmének problémái álltak, az ötletgazdák szerint azért, mert ez mindannyiunk közös ügye.

Forrás: asianimage.co.uk

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Tudomány
OR-ZSE: Digitális szemeszterre készüljenek
2020. Augusztus 25. / 14:13

OR-ZSE: Digitális szemeszterre készüljenek

Hírek, lapszemle
Határzárba ütköznek az ultraortodox zsidók Ukrajnában

Kommentek