Jaj Istenem, zsidó vagyok! – Limmud nap a Rumbacban

2023. Szeptember 25. / 22:09


Jaj Istenem, zsidó vagyok! – Limmud nap a Rumbacban

A Jaj Istenem, zsidó vagyok! című esemény október 15-én, vasárnap délelőtt 10 és este 6 óra között kerül megrendezésre a Rumbach utcai zsinagógában. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az ingyenes jegy / IDE KATTINTVA szerezhető be.  

Mihez kezdjen magával az, aki egy szép napon megtudja, hogy zsidó? Akinek hirtelen a nyakába szakad egy hatalmas, nem egyértelműen örömteli örökség?

Vagy mihez kezdjen az, aki csak annyit tud, hogy zsidó? Tulajdonképpen érdeklődne is a „zsidó dolgok” iránt, de nem tudja, hogy hol merhet kérdezni?

Ezen a Limmud Napon nekik nyitunk ablakot a zsidó világra, tudósok, rabbik és aktivisták segítségével. Olyan ablakot, amely nem csak az üldöztetés képeire, vagy a kivételes tudósok portréira nyílik, hanem a zsidó életre, a gazdag hagyományokra, a közösségekre, a zsidóság pozitív megélésének lehetőségeire. Olyan ablakot, amelyen bekukucskálva kedvet kapnak, hogy az ajtót is megkeressék.

Izrael után Magyarországon él a legtöbb, legalább az egy zsidó szülőtől származó ember, a becslések szerint 73–138 ezer. A zsidó közösségi életben mégis legfeljebb 10 000 a többé- kevésbé aktív résztvevők száma. Biztosak vagyunk abban, hogy a többiek is szívesen ismerkednének a gyökereikkel. Az október 15-én szeretettel várunk mindenkit, aki akár „bentről”, akár „kintről” jön és velünk együtt szeretne tanulni és szórakozni.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek