A Mazsihisz elnöke a kancelláriaminiszternél

2023. November 16. / 20:14


A Mazsihisz elnöke a kancelláriaminiszternél

A magyar zsidó közösséget érintő, aktuális kérdésekről, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) egyes intézményeinek fejlesztéséről és a jövő évi holokauszt megemlékezésekről volt szó azon a megbeszélésen, amelyet a napokban folytatott dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

A napokban tárgyalóasztalhoz ült dr. Grósz Andor Mazsihisz-elnök és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, hogy megvitassák azokat az ügyeket és fejlesztési kérdéseket, amelyek tágabb értelemben a magyar zsidó közösséget, szűkebb értelemben a Mazsihiszt érintik. 

gr_gulyás.jpegA felvétel dr. Grósz Andor és Gulyás Gergely szeptemberi találkozóján készült

A megbeszélésen ismét szó esett olyan témákról, amelyekről a Mazsihisz elnöke már több kormányzati szereplővel tárgyalt (mint korábban beszámoltunk róla: ezek közé tartozik a Szeretetkórház felújításának folytatása és az OR-ZSE tervezett fejlesztése).

Dr. Grósz Andor a találkozóról szólva honlapunknak azt mondta: eredményes megbeszélést folytatott a kancelláriaminiszterrel a tervezett beruházások támogatásáról, de ezekről  csak akkor szeretne konkrétumokat a nyilvánosság elé tárni, ha minden részletet sikerül tisztázni. Az elnök hozzátette: a kancelláriaminiszterrel érintették a holokauszt 2024-ben esedékes, 80. évfordulójával kapcsolatos megemlékezések témakörét is. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek