Címkék

Magyar kormány

Mazsihisz hírek / 2024. Május 27. / 10:57

A kormány és a Mazsihisz áttekinti a 2000-es megállapodásukat

A Mazsihisz kezdeményezésére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel tárgyalt dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke és dr. Frölich Róbert országos főrabbi a napokban a Karmelitában. A megbeszélés napirendjén a Mazsihisz és a kormány között 2000 végén kötött megállapodás áttekintése és megújítása, valamint az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) és a Szeretetkórház fejlesztésének kérdése szerepelt.

Mazsihisz hírek / 2024. Május 14. / 21:43

Az európai uniós ügyekért felelős miniszterrel tárgyalt ma a Mazsihisz elnöke

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszterrel tárgyalt ma dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke. A találkozón hangsúlyosan került szóba, hogy milyen együttműködések képzelhetők el a magyar kormány és a Mazsihisz között az év második felében, amikor Magyarország látja el az Európai Unió soros elnöki tisztét.

Közélet / 2024. Május 09. / 19:01

Reagált Ahmadinezsád látogatására az USA nagykövete és a magyar kormány is

– Egyetemi előadásokat egy szabad országban nehéz letiltani – mondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a kormány mai sajtótájékoztatóján. Az USA budapesti nagykövete a volt iráni elnököt idézőjelesen nevezte „díszvendégnek”...

Hírek, lapszemle / 2024. Május 08. / 16:15

Nincs közünk hozzá – A kormány reakciója Ahmadinezsád látogatásáról

A kormány nem fogadta a volt iráni elnököt. Programja egyetemi program. Magyarországon az egyetemeken oktatási és szólásszabadság van. A kormány nem szól bele az egyetemek programjaiba.

Izrael / 2024. Április 14. / 14:28

Szijjártó: Magyarország elítéli az Izraelt ért támadást

– A jelenlegi információk szerint az Izraelben élő, kettős állampolgársággal is rendelkezők és ideiglenesen ott tartózkodó magyar állampolgárok közül senki sem volt érintettje az éjszakai támadásnak – mondta a Facebookon élőben közvetített videóüzenetében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap. Közölte: „Magyarország határozottan elítéli az Izraelt ért drón- és rakétatámadást, kiállunk Izrael mellett ebben az esetben is".

Közélet / 2024. Március 16. / 18:45

Semjén Zsolt: A kormány nem támogatja az örökjáradék újrafelosztását

A Mazsihisz által tervezett fejlesztések szempontjából lényeges megbeszélést folytatott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnél Maram Stern, a Zsidó Világkongresszus (WJC) ügyvezető alelnöke, dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, Büchler András, a Mazsihisz vezetőségi tagja és Ligeti András, a WJC közösségi ügyekért felelős vezetője.

Közélet / 2024. Március 13. / 11:00

Sztáray Péter államtitkár fogadta Maram Sternt, a WJC ügyvezető alelnökét

Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkára tegnap a hivatalában fogadta Maram Sternt, a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) ügyvezető alelnökét (képünkön).

Közélet / 2024. Január 17. / 21:38

Szijjártó Péter: Mindig kiállunk Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett

– A terrorellenes műveletek sikere nemcsak izraeli, de globális érdek is, ugyanis az itt történt brutális terrortámadásnak nem szabad megismétlődnie soha, sehol a világon. Mindig kiálltunk Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett és ez most sincs másként – tette közzé a Facebook-oldalán a magyar külgazdasági és külügyminiszter, aki ma reggel óta folytat tárgyalásokat Izraelben.

Izrael / 2024. Január 17. / 08:53

Szijjártó Péter megérkezett Izraelbe

– Landolás és irány Jeruzsálem. Tovább dolgozunk az utolsó, még túszként fogva tartott magyar állampolgár kiszabadításáért – tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán ma reggel. A politikus kíséretében ott van Jákov Hadas-Handelsman, a Zsidó Állam budapesti nagykövete is.

Közélet / 2023. December 13. / 12:41

A WJC Diplomatic Corps program résztvevőivel találkozott Sztáray Péter államtitkár

– Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban találkozott a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) Diplomatic Corps program európai regionális találkozójának résztvevőivel – olvasható a Kormány.hu oldalon.

Közélet / 2023. December 12. / 23:23

A magyar EU-elnökség egyik prioritása az antiszemitizmus elleni harc lesz

– Jövő év második felében, amikor Magyarország lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnöke, a magyar EU-elnökség egyik legfontosabb prioritása az antiszemitizmus elleni küzdelem lesz – jelentette be Bóka János európai ügyekért felelős miniszter a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) hanukai fogadásán, amelyet hétfőn este rendeztek a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Mazsihisz hírek / 2023. November 16. / 20:14

A Mazsihisz elnöke a kancelláriaminiszternél

A magyar zsidó közösséget érintő, aktuális kérdésekről, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) egyes intézményeinek fejlesztéséről és a jövő évi holokauszt megemlékezésekről volt szó azon a megbeszélésen, amelyet a napokban folytatott dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.