Mozisziget a Margitszigeten: Több százan nézték a Dolgozó nőt

2022. Augusztus 11. / 14:04


Mozisziget a Margitszigeten: Több százan nézték a Dolgozó nőt

Hatalmas érdeklődés mellett vetítették le a Dolgozó nő című izraeli filmdrámát tegnap este a Mozisziget elnevezésű rendezvénysorozat keretében a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A nézőket Bartha Anita, Izrael budapesti nagykövetségének munkatársa köszöntötte. Figyelem, aki fergeteges humorú izraeli vígjátákot akar nézni, az ma este menjen a népszigeti Kabinba!

A Michal Aviad által rendezett Dolgozó nő (Isha Ovedet) olyan nagy érdeklődést váltott ki, hogy habár én az este 8 órára meghirdetett vetítés előtt fél órával érkeztem, a a Margitszigeti Atlétikai Centrum bejárata előtt már több száz méter hosszú sor állt. Igaz, megérte várni, a film ugyanis roppant aktuális témát dolgoz fel: nevezetesen azt, hogy sok nőt a munkahelyén nem munkavállalónak, hanem meghódítható és megalázható szexuális alanynak tekint a főnöke. 

Esetünkben egy harmincas évei elején járó, két gyermekes, Orna nevű nő esik bele abba a csapdába, hogy – mivel új munkahelyén mindenáron bizonyítani akarja rátermettségét, és meg akarja mutatni, hogy milyen jó munkaerő – akaratán kívül felhívja magára a cégtulajdonos figyelmét. A szóban forgó főnök fizetésemelések és bónuszok ígéretével igyekszik megnyerni a nő bizalmát, majd az első adandó alkalmat kihasználva molesztálni kezdi Ornát. A nő kettős tűz közé kerül: a munkahelyén a saját főnöke zaklatja, míg odahaza a férje elégedetlenségét kell hallgatnia, aki nehezen viseli, hogy míg a felesége korábban minden idejét a két gyerek nevelésének szentelte, az új munkája miatt általában csak késő este vetődik haza. 

A filmet több százan látták, s a közönség soraiban örömmel fedeztük fel Jakov Hadas-Handelsmant, a Zsidó Állam budapesti nagykövetét, aki magánemberként látogatott ki a vetítésre. 

A EUNIC Hungary nyári, ingyenes szabadtéri vetítéssorozatának tegnapi  vetítése az izraeli nagykövetség, az Izraeli Kulturális Intézet és a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál jóvoltából valósult meg.

Aki egy másik remek izraeli filmet is meg akar nézni, az feltétlenül menjen el a Kabinban zajló izraeli filmnapok mai vetítésére is. A Népszigeten lévő Kabin mai rendezvényét este 7-kor Pandzarisz Dina koncertje nyitja meg, majd a Megbocsájtás (Mechila) című, fergeteges humorú, 104 perces izraeli filmvígjátékot tekinthetik meg héber nyelven, magyar felirattal. A filmnek ez lesz a magyarországi premierje. A vetítés Facebook-oldalát itt érhetik el.

(Fotó: Lantai Dávid/Bálint Zsidó Közösségi Ház)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek